0

Varsellampe lyser av og til

spurt 2022-11-09 00:50:46 +0100

anonym bruker

Anonym

Har kjøpt en eldre Opel Vivaro hvor varsellampene plutselig lyser, særlig etter krappe svinger eller på humpete vei/grusvei

Her om dagen lyste bremselampa og stop-signalet kom på, men forsvant etter ca tre sekunder. Da jeg uansett var ca et minutt hjemmefra kjørte jeg hjem uten noen videre problemer.

Bremsene kjennes gode ut, og bilen er nettopp blitt EU-godkjent for to år.

Jeg mistenker at dette er problemer med ledninger, bilen viser av og til at en dør ikke er lukket og lys i bagasjerom går litt av og på. Det er forøvrig nylig skifta bremseklosser, og bremsene fungerer bra.

Er dette noe jeg bør undersøke videre, eller kan jeg stole såpass på en nylig EU-kontroll og at det ikke er noen andre tegn på problemer med bremsene?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-11-09 10:38:33 +0100

Nja, en varsellampe for bremsefeil skal man ta alvorlig - uansett. Slik du beskriver det, fremstår det for meg som en sannsynlig årsak kan være et nivåvarsel. Det kan komme av at det er akkurat såvidt for lite bremsevæske, eller det kan være et problem med nivåsensoren i bremsevæskebeholderen. Dette er relativt enkelt å sjekke, om du ikke er kapabel til å gjøre det selv, vil det ikke være noen personlig ruin å la et uavengig, autorisert verksted ta en titt for deg. Samtidig bør man sjekke feilkoder etc, når dette er gjort kan man gi deg et kvalifisert råd for hvordan du bør forholde deg til dette, evnt hva som bør gjøres. Verre er det ikke.

Noe kynisk sett, en EU-kontroll er en EU-kontroll, det gir deg en viss grad av sannsynlighet for at ikke skiltene ramler av, men heller ikke mer. Om det du beskriver er et problem med det være seg en sensor eller en nivåbryter, fanger ikke EU-kontrollen opp dette. Ei heller vil man fange opp en feil på f.ex en nivåsensor som oppstår i ettertid - eller en lekkasje. Ja, det kan være en feil i bilens ledningsnett, men en dørindikasjon etc er ikke nødvendigvis et barn av samme mor. Gitt at bremsefeil er en sikkerhetskritisk ting, ville jeg som et minimum forsikret meg om at dette er en sensorfeil, og ikke et forvarsel om noe mer alvorlig. Det gode er at du har nye klosser og at bremsene synes å fungere bra, ikke lite bare det! Men du bør altså forsikre deg om at de fortsetter å fungere bra! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger