0

Hvor store forskjeller kan det være på dekk til bil med permanent firehjulstrekk

spurt 2022-11-07 14:22:11 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg har kjøpt en brukt Mercedes GLC 4Matic 2017-modell. Ved bytte til vinterdekk oppdaget jeg at ett av sommerdekkene er forskjellige fra resten. Flere nettartikler (bl.a. fra Benny) forteller at biler med permanent firehjulstrekk (som jeg tror min har) er ømfintlige for forskjeller mellom dekkene og at dette skal unngås. Det har vist seg veldig vanskelig å få svar fra fabrikken (henvendelsen blir en endeløs kasteball mellom forskjellige kontorer etc). Flere dekkforhandlere støtter påstanden muntlig, men å få noen til å feste det til papir er ikke mulig (jeg tenker nemlig å fremsette en reklamasjon til forhandleren jeg kjøpte bilen av, men da må et premiss være at dette er mulig å dokumentere at dette er en mangel). Enkelte dekkforhandlere hevder imidlertid at så lenge dekket har lik dimensjon og noenlunde lik slitasje, så er det å regne som et likt dekk i forbindelse med de særskilte kravene til biler med permanent firehjulstrekk. Spørsmålet blir dermed om dette er tilfelle - og i så fall hvor store forskjeller kan det være snakk om før forskjellene kan skape problemer for drivverk og software (og hva med mitt tilfelle - er mitt odde dekk et problem eller ei)? Dette er sommerdekkene jeg har: 3 stk 235/55 R19 101Y Continental Eagle F1 Asymmetric 3; produsert 08/21, mønsterdybde 5mm 1 stk 235/55 R19 101V Pirelli Scorpion Verde; produsert 28/20, mønsterdybde 7mm

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-11-07 20:16:56 +0100

Dekkforhandler har rett her, du finner ingen plass i noe som helst lovverk om at det skal stå 4 like dekk av samme merke på bilen, regelen er at de skal ha tilnærmet samme dimensjon og egenskaper på samme aksel og da altså ikke fks 3 dekk med fks 255/55R19 og 1 dekk med 255/45R19 da det vil gå utover kjøre egenskapene men ellers kan det være 4 forskjellige merker her hvis alle er 255/55R19 og har omtrent samme mønster altså ikke blande sommer og piggfrie på samme aksel og heller ikke eksprimentere for mye med symetriske og asymetriske eller runflat og ikke runflat blanding på samme aksel. Alle fabrikanter har jo litt forskjellige egenskaper bygget inn i dekkene sine men er altså helt lovlig og er ikke en mangel ved en Eu kontrol. Alt står på rulleomkretsen på en 4 hjuls trekker så aviker den mye fra hjul til hjul så kan det føre til økt slitasje i 4 hjuls trekk systemet. Rulleomkretsen kan du selv måle ved å jekke opp alle hjulene og ta et målebånd som du legger rundt midt på dekket og tar et nøyaktig mål av alle 4 dekkene men husk riktig luft trykk før du måler da dette også påvirker avlesnings resultatet. Kun på dette grunnlaget kan man si noe om det vil påvirke 4 maticen din og alle fabrikanter har en viss toloranse her inkludert Mercedes men hvor mye Mercedes tillater kan bare Mercedes teknisk svare på basert på måleresultater. Ønsker du en sak mot forhandler er det nok best at fks en Naf stasjon eller en dekkforhandler måler dette for deg så du ikke blir for partisk. Når du har fått målene så skriver du en mail til teknisk hos BOS og spør om det er innenfor på din bil og kan de ikke svare så be de vennligs ta kontakt med teknisk i Stuttgart fordi du trenger svar på ditt spørsmål. Er det innenfor basert på svar ja så er det jo egentlig greit men er det ikke så er tiden inne for å kontakte forhandleren og eventuelt kreve rettelse men husk han har tilgang til å løse det på sin måte og kan skaffe et brukt 235/55R19 Eagle F1 med 5-6 mm mønster og montere på bilen din så lenge dekket er i grei stand ellers og det er langt fra en selvfølge at du får 4 stk nye dekk her. Som du ser så er det litt vei å gå her men er redd du må ta deg bryet med å samle info her ellers er jeg redd du ikke kommer noen vei med forhandler.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-11-09 11:31:21 +0100

Tre dekk av en type og ett av en annen – det synes jeg ikke er helt «innafor» på en slik bil. Personlig hadde jeg ikke godtatt dette på en bil til flere hundre tusen kroner.

Uten at jeg vet hvor like eller ulike de to dekktypene er i detalj. Men bare det at de ar av forskjellig fabrikat sier jo litt. Det skal være like dekk på samme aksel.

Her må du gå i dialog med forhandleren du har kjøpt bilen av. Legg hodene i bløt og kom fram til en løsning dere alle kan leve med.

Kanskje hadde to nye dekk vært en grei løsning – men så dukker problematikken med at man helst bær bytte alle fire dekkene opp. Dette på grunn av noen slitasje på to av dekkene som er brukt – i forhold til de to helt nye.

Kanskje er den beste «dealen» her at du får en skikkelig hyggelig gutt-pris fra forhandleren på fire helt nye dekk. Da mener jeg virkelig netto-pris – eller vel så det.

Det vil naturligvis koste deg noen tusenlapper, men da er du helt trygg, kan velge dekkmerke selv (om du har noen personlige preferanser, og du behøver ikke tenke på sommerdekkene mye de neste 4 -5 årene i alle fall.

Her handler det om å legge litt godvilje til fra begge parter og å finne en god løsning sammen.

Jeg tror det blir mitt forslag her – og ønsker deg lykke til med å finne en løsning her!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-11-09 19:58:55 +0100

updated 2022-11-09 20:04:57 +0100

Enig med Benny at det blir litt jalla når en bil til flere hundre tusen har ulike dekk så ved å godsnakke med forhandler så er jeg sikker på at dere kommer til en ordning her uten å måtte gå så veldig hardt tilverks. Lykke til.

Uansett her er gjeldene regler: Krav til dekk Det fremgår av forskriften at hjul på samme aksel skal ha dekk med tilnærmet samme egenskaper, men det er altså ikke et krav om at bilen skal ha dekk av samme fabrikat eller med samme type mønster. Det følger av forskriften at alle dekkene på bilen må ha samme dimensjon, med mindre bilen er originalt utstyrt med dekk av ulike dimensjoner foran og bak. Dersom man benytter dekk med ulik dimensjon til tross for at dette ikke er originalt må det foreligge tillatelse enten fra bilprodusent eller TÜV. Mønsterdybden i hovedrillene skal være minimum 1,6 mm over ¾ del av slitebanens bredde og rundt hele dekkets omkrets på sommerdekk.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger