0

gul lampe med vannpumpe symbol som lyser

spurt 2022-11-07 08:18:00 +0100

anonym bruker

Anonym

Kjøpte en 2009 mod golf1,6 Diesel 105hk som har gått 142 000km. Nå har jeg fått gul lampe med vannpumpe symbol som lyser. Hører ingen ulyd fra pumpe, bilen er tett ingen vanndam under. Den er også varm som den skal være. Har du forslag på hvilke feil dette kan være?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-11-07 08:48:02 +0100

Tja...om du ikke finner noe som antyder hva dette ellers kan være i bilens instruksjonsbok, er det så enkelt som å ringe ditt nærmeste merkeverksted og ta det derfra. Du får antagelig et omtrentlig svar. Jeg klarer ikke i farta å erindre et eget symbol for "vannpumpe", det som popper opp på Golf 7, New Beetle 1 og 2 osv, er et generelt varsel for motorfeil. gult og vakkert - eller egentlig orange - og den underliggende årsaken kan være alt fra glødeplugger til et DPF-varsel. Ellers tenker jeg at en vannpumpe er en greie som kan være litt spesiell i denne sammenhengen, den kan gjøre jobben dårlig over tid, og du skal være svært så observant for å registrere at noe er feil. Golf 7 2-0 TDI hadde eksempelvis en serie med vannpumper med det vi kan kalle "iboende feil", og hvilken overraskelse, Møller "glemte" å videreformidle informasjonen om dette til norske kunder! Feilen kom frem ved belastning, f.ex kjøring i stigning på høyt gir = lavt turtall, og var egentlig bare synlig ved at temperaturmåleren aber pløtzlich skvatt opp....og like raskt ned når man kom på den andre siden av bakketoppen liksom!

Det er en slik temperaturvariasjon jeg nok ville sett etter først og fremst, en lekkasje vil ofte være så begrenset at den er vanskelig å få øye på. En annen ting som er relevant her: slukker denne varsellampa igjen? Er det kanhende en kommer-går feil, evnt en sensorfeil? Si at det en nivåsensor er med i bildet som kan trigge det aktuelle varselet? Uavhengig av dette, sjekk hvilke muligheter som ligger i denne lampa, og ta det derfra. Ellers har du gjerne en verkstedsforbindelse som gjør godt arbe' uten at det koster skjorta, et uavhengig, autorisert verksted med en verksmester som har lang erfaring vil ofte kunne avdekke og ordne opp i slike feil like godt som gutta ved merkeverkstedet. Verdt å ha i bakhodet, i disse elbiltider synes det som om den gamle kompetansen er på vei ut fra den delen av bransjen som har batterier i blikket liksom.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-11-07 10:07:36 +0100

updated 2022-11-07 12:50:57 +0100

Her har nok Mr N Wolf rett i at det nok ikke er eget symbol på vannpumpe da eneste feil som kan registreres her er høy kjølevanns temperatur men gir oftest en rød lysende diode eller tekst melding i displayet. Lampen du tror er en vannpumpe er nok mest trolig en motorfeil lampe men siden den er gul og ikke setter bilen i limp modus så er feilen ikke nødvendigvis alvorlig. Er det feil med innsprøytingen får man oftest opp en blinkende gul glødespiral lampe altså samme lampen som viser at bilen gløder men nå blinkende altså. Best å få lest av feilkoder uansett og en OBD avleser koster bare noen 100 lapper fks på Finn torget og alle med bil burde ha en sånn og spares inn ved førstegangs bruk. Velg en med bluetooth så får du feilkodene rett på telefonen din via en app.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger