0

Generel holdning, se hva bil faktisk skriver. Mobbing av folk uten el kasse

spurt 2022-11-05 20:51:49 +0100

anonym bruker

Anonym

Denne artikkelen ble først publisert i Finansavisen Motor.

BILTEST: Så langt er det solgt 1,2 millioner vanlige BMW X1-er rundt om i verden, men i Norge bryr vi oss ikke om det. Glem diesel og hybrid om du ikke vil bli baksnakket av naboen, for alt annet enn helelektrisk fremdrift inviterer til betenkte blikk fra de andre på foreldremøtet.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-11-06 17:45:22 +0100

updated 2022-11-06 17:45:49 +0100

Tja. hva skal man si om elbilfanboyza, ut over at de ikke har spesielt mye bakkkontakt? Jeg tenker først og fremst på at "bølgen" i Norge er og blir rådyr symbolpolitikk, som i realiteten går på bekostning av "vanlige folk". Det staten taper på avgiftsiden, må jo dekkes inn på et eller annet vis, ikke sant? Dernest er det et faktum at det koster å være kar, utbygging av nødvendig infrastruktur for "elektrifiseringen" av Norge vil innebære mye godt arbe' i si to perioder på 10 år om man skal tro langtidsplanene til NVE og de derre, og innebære kostnader på et tre-siffret antall milliarder. På toppen kommer regninga for disse fantastiske utenlandskablene og konsekvensene har for innenlands strømpriser, enn si tilgangen på elektrisk kraft i den tiden vi lever i nå (og noen år fremover), og rosinen i pølsa er at prognosene mer enn antyder at vi allerede fra 2025 vil være netto importør av kraft sett over et gjennom hele året. Vi har altså ikke "nullet ut" kraftoverskuddet!

Derved har vi rett og slett ikke tilgjengelig elektrisk kraft til alle disse vyene, uansett hvordan vi snur og vender på det! En ting er imdlertid hvor vi skal ta strømmen fra etterhvert. noe helt annet er at der nede i Italia er det allerede i dag dyrere å lade elbilen hjemme enn det er å kjøre diesel eller bensinbil! Og lade underveis....der får virkelig italienske lommebøker sjoikk og brokk! Og hvilken overraskelse, sånn er det langt på vei over hele resten av EU i disse dager, gjett hvorfor Norge "leder an" i "elektrifiseringen"! Og med de fremtidsvyene som faktisk ligger over vårt lille Norge, skal vi ikke se bort fra at vi allerede står midt oppe i en mildt sagt utfordrende situasjon! Og at det kommer avgifter så det synger på elbiler - både registeringsavgift, engangsavgift, bruksavgifter? Det er garantert, det er et politisk vedtatt prinsipp at det skal koste flesk å eie og bruke bil i Norge, og summen av avgifter - den skal holdes konstant!

Poenget? Det du beskriver med baksnakking og betenkte blikk på foreldremøtet og ellers, bekrefter at de som har kastet seg på elbilbølgen i stor grad er like overdrevent optimistiske som fanboyza, festbremsen kommer - garantert. Kanhende i en litt mildere form her hjemme, vi er tross alt - iallefall i utgangspunktet - selvforsynt med vannkraft. Vi kunne vært selvforsynt med diesel og bensin også, flotte greier! Men hvor lenge var Ola og Kari i Paradiset? EU har bestemt at regjeringen der inne i Oslo ikke har "lov til" å legge begrensinger på eksporten av elektrisk kraft! Og diesel og bensin....enn si jetfuel....? Der går mesteparten til eksport....innenlands forbruk dekkes inn av import! Og der nede i EU har man altså bestemt at man skal boikotte russisk olje....raffinerte oljeprodukter...og til og med kull fra begynnelsen av 2023! Helt fantastisk, ikke sant? Når man i tillegg mangler sånn omtrent 155 mrd russisk gass årlig....ja da skjer det noe med tilgangen på elektrisk kraft ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger