0

Kan man ikke fylle så mye man vil?

spurt 2022-10-11 05:22:32 +0100

anonym bruker

Anonym

Skjedd to ganger nå at jeg skal fylle diesel på bilen på stasjoner i Norge. Begge gangene stopper pumpene på 1200,- kroner. Er det satt et tak på hvor mye man kan fylle? Kan ikke huske at dette har vært et problem før, men da har det jo heller ikke kostet over 1200,- for å fylle opp tanken.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-10-11 18:29:22 +0100

Jeg vil tro det skyldes at det skyldes at kortautomatene reserverer et beløp automatisk når du setter inn kortet og taster koden...dette beløpet utgjør samtidig en grense for hvor mye du kan fylle. Dette er jo egentlig ganske logisk, ikke sant? Man verifiserer samtidig at det er dekning for dette beløpet, derved har man en rimelig grad av sikkerhet for at kunden kan gjøre opp for seg. Og en gang i tiden var 1200 spenn mer enn nok til å fylle tanken på de fleste biler. Sånn er det ikke lenger, har man tom tank på en bil med 90 liters tank i dag, ja da får man definitivt ikke "full tank" sånn uten videre! Denne artikkelen kom jeg tilfeldigvis til å lese tidligere i dag, den illustrerer denne problemstillingen, om enn ikke helt fra samme perspektiv som din opplevelse: https://dinside.dagbladet.no/motor/tr...

Løsningen - uten at jeg har testet det ut - kan være å trekke kortet to (eller flere) ganger. Det gjorde jeg selv for noenogtyve år siden, det var en periode med priskrig på diesel. Og hva var mer naturlig enn å ta med en 600 liters tønne på hengeren osv...? Da måtte jeg trekke kortet noen ganger gitt! Det som var spesielt, var at jeg trodde jeg var tøff i trynet, men på den andre siden av pumpa sto det en herremann som hadde en 1200 liters fyringstank på sin henger. For ordens skyld: tankene våre var festet forsvarlig.

Nei, det er ikke første gang jeg har handlet mye diesel i en smell, et sted på veien mener jeg å ha plukket opp at det ikke er en tilsvarende grense om man betaler inne på stasjonen. Nå må vi vel påregne at det reserverte beløpet blir justert i takt med prisgaloppen vi opplever nå om dagen, og det skulle ikke forundre meg om det kommer krav om forskuddsbetaling for de som ikke benytter kortautomat på pumpene, når drivstoff blir så dyrt som det er nå om dagen tvinger dette seg frem. I andre land jeg har besøkt opp gjennom årene, er dette regelen, ikke unntaket.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger