0

Bil ? hvilken velger jeg

spurt 2022-09-09 12:18:02 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Jeg pendler 3,5 mil hver vei hver dag til/fra jobb. Kjører også en del mil i tillegg grunnet hobby, fotball. Hvilken bilvariant er den "gunstigste" for meg (en person) ? Bensin, diesel, el eller hybrid? Tenker bruktbil i prisklasse opp til 100 000. Kanskje har du neon tips på merke og modell også? Tusen takk, og god helg !

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-09-09 14:32:53 +0100

7 mil til og fra jobb er ikke allverden, det springende punktet her er hvor mange mil, og ikke minst, når i uka, når på døgnet ifht jobbkjøringen hobbykjøringen er. Jeg tenker at dersom du kjører 10-15 mil totalt i løpet av en vanlig hverdag, og ellers ikke har mye langkjøring, ja da er elbil kongen på haugen. En forutsetning er selvfølgelig at du har mulighet for å innstallere en forskriftsmessig hjemmeader. Kan du IKKE lade hjemme, er det ikke noe å tenke på engang. ...da blir det både dyrt og et logistikk-problem. Ellers er diesel kongen på haugen om du kjører noen mil av gangen, men om din totale årlige kjørelengde utgjør si 20.000 eller mindre, er det bop-bop, iallefall ifht drivstoffbudsjettet.

Mhp bensiner er en liten bensiner, evnt en hybrid tingen, og Toyota har jo levert knallgode hybrider såpass lenge at du burde kunne finne en grei bil for 100.000 spenn. F.ex Prius er det mange av i markedet, og sånn bortsett fra at førermiljøet kan være en tanke for moderne for noen av oss, er det en grei bil - vel og merke om du ikke er over si 1,80 eller er for bred over skuldrene - det er ikke verdens beste seter - og en smule trangt - slik det ofte er i biler der borte fra Asia. På den annen side sett: du kjører jo ikke spesielt mye, det kan mao fort gå helt greit. Prøvekjøring er fornufti - uansett.

Mhp elbiler ville jeg tenkt i retning av Nisseleif, evnt Skoda Citgo eller VW. E-Up. Diesel? Tja, en hvilken som helst SKoda eller VW med 1,6 TDI under panseret kan gi deg mye god bil for 100.000 spenn. En outsider er Skoda Roomster, den har et så spesielt design at "ingen" vil ha den, men NB, er det en benziner - 1,2 eller 1,4 TSI under panseret - bør du forsikre deg om at bilen har TANNREIM - ikke KAMKJEDE. Man gikk over til tannreim fra rundt 2013-modell and on, bilene med KAMKJEDE har en tendens til å gi dyre overraskelser. VW Jetta / Bora er også biler som gir mye for pengene, det er rett og slett en sedan, en Golf med bagasjerom - siden "ingen" vil ha sedan, får du altså mye god bil uten å ruinere deg!

DET BESTE KJØPET er jo uansett å sørge for å velge en bil i best mulig stand, og gitt at 100.000 spenn er litt penger for oss vanlige dødelige, ville jeg tenkt tanken på en NAF-test FØR jeg undertegnet kjøpekontrakten når jeg fant en grei bi jegk unne tenke meg å kjøpe. Mye ryddigere for både deg og selger, og som vi vet, det er mye enklere å finne løsninger på feil og mangler FØR kjøpekontrakten er undertegnet enn ETTER, evnt gå videre om det er for ille mhp skjulte feil og mangler - f.ex begynnende kritisk rust. Mhp elbil er det måling av restkapasitet på batteripakka so er alfa og omega....det er rett og ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2022-09-09 12:18:02 +0100

Sett: 115 ganger

Sist oppdatert: Sep 09 '22

Antall visninger