0

Bensinbil om 15 år

spurt 2022-08-19 19:51:08 +0100

anonym bruker

Anonym

Dumt å kjøpe en 2020 modell bensinbil med tanke å kjøre den til den ikke går mer , med tanke på at bensinprisene allerede er høye nok. Hvem vet hva det vil koste for en liter om noen år?? Vil det være dumt å bruke 300 000 på en 2 år gammel bensinbil nå og ha den i si 15 år eller mer, i Oslo området?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-08-20 11:29:03 +0100

Du bør gå en runde på kjøremønster og behov, om du bare surrer rundt innafor ring 3, er det kanhende like greit med en liten elbil. Det som er litt dumt med elbil, er at mulgihet for å innstallere en forskriftsmessig hjemmelader er alfa og omega, både i forhold til økonomi og logistikk - sitkkord ladekø og ikke minst, tiden det tar å lade. Har du ikke mulgihet til å lade hjemme, og ellers kjører mindre enn si 10.000 km i året innafor ring 3, vurder å bruke kollektivtransport isteden - og taxi de to-tre gangene i året dine behov ikke kan løses vha kollektivtransport. Mye greiere - da slipper du dilldallet med å eie bil i et område som er lite bilvennlig, men har et nogenlunde fungerende kollektivtilbud.

Om du kjører LITT mer - utenfor ring3 - vil også elbil kunne være et knallgodt alternativ. Kjører du eeeeeeeeeeeeeenda mer - dvs i alt det vesentlgiste lenger enn den radiusen der du kan klare deg med hjemmelading og en alminnelig grei elbil - f.ex en Nisseleif - ja da er benziner eller diesel tingen - evnt en hybrid. Mercedes leverer jo alt hva hjertet kan begjære her, men igjen; tenk kjøremønster, tenk behov. Denne greia med om det er "dumt" å bruke 300.000 spenn på en konvensjonell bil, se det avhenger av mange ting, den viktigste er egentlig om bilen kan dekke dine behov over tid. Jeg tenker at det er overveiende sannsynlig at du kan ha glede av denne bilen i både 10 og 15 år, kanhende lenger, men be advised, det vil bli strengere og strengere restriksjoner på bruk av egen bil i det du kaller "Oslo-området", og jeg spår at et totalforbud mot individuell transport - også for elbiler - vil tvinge seg frem - og da først og fremst innenfor ring 3. Allerede i dag ser vi jo at det er rimelig utfordrende med egen bil i dette området, og man trenger ikke krystallkule for å skjønne at politikerne ikke vil kunne la trafikken øke over alle grenser i årene fremover - elbiler eller ikke elbiler - det vil rett og slett stoppe seg sjæl.

Denne greia med drivstoffpriser er mer krevende å spå noe som helst om, dersom den vestlige handelskrigen mot den russiske føderasjon og ellers alle som ikke hopper når USA sier "hopp" fortsetter, vil det kunne bli mildt sagt turbuelente tider fremover, det er så enkelt som at det å forsøke å isolere en av verdens virkelig store levernadører av såvel energi som en rekke andre kritiske innsatsfaktorer, bokstavelig talt vil påvirke og forstyrre verdikjeden på en måte vi knapt nok kan forestille oss. Og for EØS-området er det en ting vi burde ha i bakhodet: "vi" er ikke i nærheten av å ha tilstrekkelige ressurser på "egen jord" til å klare oss uten resten av verden. Når vi dilter med i handelskrigen, ja da roter vi det aller mest til for oss sjæl, plutselig må vi konkurrere med f.ex Kina og India, som jo hver for seg er kjempestore økonomier, om ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-08-21 08:25:23 +0100

Ja, for de fleste vil det være dumt å velge fossilt drivstoff - særlig om du ferdes i Oslo eller andre store byer som legger restriksjoner på slike gammeldagse kjøretøy. Her ser du hva du sparer pr i dag ved å kjøre utslippsfritt; https://www.elbil24.no/nyttig/dette-k... Lykke til med et klokt valg.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger