0

Siste utgave av Saab 9-5

spurt 2022-08-08 09:18:33 +0100

anonym bruker

Anonym

Finner at par Saab 9-5 av siste utgave på finn.no. Er det risiko å kjøpe disse med tanke på deler, eller er bilen bygd på plattformen til et annet bilmerke? Mener Saab hadde blant annet et samarbeid med Subaru(?).

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-08-10 17:50:37 +0100

"Utgåtte" modeller, enn si avdøde bilmerker, er alltid utfordrende, uansett hvor fabrikanten måtte ha hentet deler fra. SAAB for sin del hentet jo deler fra mange av de "store" opp gjennom årene, hva som er i den modellen du nevner, er jeg usikker på, men om du mener å ha det som skal til for å kunne legge ned den ekstra innsatsen det innebærer å ta vare på en av disse ellers feiende flotte bilene, er det jo så enkelt som å bruke litt tid på nett og finne ut av hva som er hva og ikke minst, hvordan man får tak i deler. Det som ofte er det største problemet, er karosserideler, motorer og drivverk, enn si hjuloppheng osv, der finner man alltids løsninger. Når jeg rister litt på tenkekassa, mener jeg også å ha lest at delelageret der borte i Sverige er overtatt av noen som har tatt ballen videre, det er jo en god ting for alle SAAB-entusiaster! Det du ellers ikke sier noe om, er om du ser for deg å ha bilen som en hobbybil, eller om du vil bruke den til hverdagsbil. Der ligger det en vesensforskjell, etter mitt hode er SAAB egentlig på vei over i det grenselandet der det er nærmest helligbrøde å bruke dem som hverdagsbiler.

The Bottom Line er at så lenge du vet hva du går til og er klar til å gjøre en ekstra innsats, og bruke litt mer penger og tid på å ta vare på en slik bil, er det tut og kjør. Men be advised, skaff deg heller en bil i best mulig stand enn et "objekt"!!!!!!!!! Dernest: det er en klar fordel å kunne det grunnleggende selv, du bør være en over gjennomsnittet dyktig garasjemekaniker, mekanikere som "kan" eldre bilmodeller gror ikke på trær lenger! Dernest bør du ha både en grei garasje og et greit oppsett med verktøy. Opp gjennom åra har jeg også sett nytten av å ha delekataloger og verkstedshåndbøker, det være seg nettbaserte eller trykksaker, og med SAAB er det overveiende sannsynlig at du finner både Haynes-bøker og svenske bøker som kan fortelle deg hvordan du tar vare på bilen! Lykke til, måtte du finne en god bil som du får mye glede av i årene fremover!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger