0

Tror jeg har en sjelden raritet

spurt 2022-08-04 06:46:25 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei jeg har en Audi 100LS fra 1977 gått 79000 dette er kanskje ikke det sjeldne men den er 2 dørs med original takluke? Har prøvd markedet med dårlig respons, ser fine utgaver selges i USA og Tyskland for ca. 14.000 Euro/USD. Har lagt ut for 65.000,- men nlul respons fra norsk publikum.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-08-04 10:30:46 +0200

Noe kynisk sett, over tid blir alt mer eller mindre sjeldent, det gjelder ikke minst biler, som jo er rimelig utsatt for både å ruste vekk og ikke minst, bli skiftet ut og sogar ende med å bli spiker fordi eierne rett og slett ikke gidder å ta vare på dem lenger! Dernest er det jo sånn at Norge er et mikroskopisk marked i forhold til verden der ute, det er altså ikke spesielt mange biler av en gitt type/modell i utgangspunktet, og for spesielle varianter, enn si varianter som ikke er tatt inn i mer enn et eller kanhende to-tre eksemplarer, skal det ikke gå spesielt mange årene før vi sier "oi" når en sånn bil kommer inn på bensinstasjonen!

Og for noen av oss er jo sånt en skikkelig høydare, ikke sant? Vi tenker mange gode tanker, og bruker gjerne ord som det du gjør for å beskrive din øyensten: sjelden, rarietet, unik og så videre - spesielt om det er et nogenlunde velholdt eksemplar! Men derfra til å ha mer enn affeksjonsverdi for eieren, se det kan være a complete different matter! Det kan man tenke mye om, jeg overtok selv en bil som vel var 14-15 år og mildt sagt sjelden for 2400 kroner fra et dødsbo en gang i tiden. knapt nok kjørt og i rimelig grei stand. Egentlig burde jeg pakket den ned i møllkuler og bevart den for ettertiden, men det ble sånn at jeg hadde den som bruksbil og kjørte den en kvart million kilometer før jeg i et anfall av tom peng pung solgte den videre til neste lykkelige eier. Dessverre solgt han den videre til noen som ikke fant det bryet verdt å ta vare på den videre, triste greier! Dette var rett nok ikke en feiende flott statusbil, men den hadde sjarme, den hadde en historie, altså sånne egenskaper som får sånne som meg til å ta håndbrekksving og bånn gass tilbake om jeg f.ex ser en sånn bil som din på en bensinstasjon når jeg passerer!

Men derfra til å skaffe meg en eller flere hobbybiler, er det et langt støkke! Jeg har så mye annet å bruke tiden til, selv om jeg er pensjonist. Og nettopp der er nøkkelen til at du nok ikke får spesielt god respons når du legger ut din bil for salg, i Norge er det dessverre få som ser verdien i å ta vare på mer "vanlige" biler, selv om den bilen du nevner så absolutt er en fantastisk flott bil fra en tid der biler fremdeles så ut som biler, og etter mitt hode absolutt verdt å ta vare på! Ja, det finnes jo både "entusiaster" og "entusuaster* i Norge, og det finnes kroniske "hoardere". Det siste er sånne som fyller opp tomta med nok biler til å starte et lite bilopphoggeri, og bilenes stand er deretter. Så er det sånne som har litt mer penger enn oss andre, og gjerne leier en svær garasje eller annet egnet lokale og ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger