0

VW har ID.3. Kommer Skoda med tilsvarende?

spurt 2022-08-01 15:21:50 +0200

anonym bruker

Anonym

VW har ID4, som tilsvarer Skoda Enyaq. Men Skoda har ikke bil tilsvarende VW har ID3. Kommer Skoda med bil tilsvarende IS3 ?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-08-01 17:33:52 +0200

Ikke godt å si, men jeg merker meg at det er mer enn bare "litt" krisestemning der nede i EU for tiden, se bla dagens artikkel her på Broom. Artikkelen gir en del av bildet, naturlig nok er den avgrenset til det mest relevante ifht bilfabrikantene. Det som ikke nevnes, er at nei, det er faktisk langt fra "faren over" for halvlederproduksjonen, ei heller for batteriproduksjonen, kfr at den russiske føderasjon er verdens største leverandør av hele gullrekka av det vi noe forenklet sett kan kalle "kritiske innsatsfaktorer", ikke bare for bilindustrien, men for praktisk talt all industri- batteriproduksjon og produksjon av halvledere inkludert. Og nei, det er ikke "bare" å stenge ute den russiske føderasjon og trylle frem dette annetsteds! Det lar seg rett og slett ikke gjøre, verken på kort eller lengre sikt. Kanhende om noen tiår - om vi koloniserer månen!

Inntil da vil det altså være mildt sagt utfordrende for bilindustrien spesielt. Joda, det kommer forsåvidt leveranser av både det ene og det andre ut i markedet, men verdikjeden er liksom i ferd med å flytte seg til verden utenom vesten, først og fremst via BRICS. Derved må EU og det vi kaller "vesten", som jo iallefall har en del av produksjonsmidlene på sin grunn, konkurrere med alle de "der ute" om de samme ressursene! Derved blir det stigende priser, med tendenser til både galopperene inflasjon og resessjon på en gang!

Det er i et nøtteskall bakteppet for det som beskrives i den utmerkede artikkelen nevnt innledningsvis! Overført til mulighetene for nye modeller i det vi vel kan kalle det noe mer "folkelige" spekteret, hos såvel Skoda som andre produsenter, er det overveiende sannsynlig at joda, det kommer nok, men ikke akkurat nå! Nå er jeg ikke i slekt med Anna Elisabeth Westerlund, og hun har som kjent lagt på røret på telefonen for noen år siden, men om jeg skulle gjette, ville jeg si at vi ikke vil se en "normalisering" på flere år, si minimum to-tre år - etter en forhåpningsvis permanent fred i Ukraina, enn si en noe mindre spent situasjon rundt Taiwan. Det åpne spørsmålet er i hvilken grad vi vil komme tilbake til den "gamle" normalen, en pandemi etterfulgt av en krig som begge, hver på sitt vis, påvirker økonomien og verdikjedene på en måte vi aldri kunne forestilt oss for bare tre år tilbake, kan meget vel gi permanente endringer. Vi krøsser fingrene for at endringene blir av det gode, og at hverdagen for bilfabrikantene og folk flest verden over blir greiere etterhvert! Ha en fortsatt god dag og en like god ettersommer!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger