0

Hydrogen i bilmotoren?

spurt 2022-08-01 10:03:40 +0200

anonym bruker

Anonym

På youtube ligger det mange videoer om at man kan få bilen til å gå på vann ved å produsere hydrogen i bilen. Eller i det minste spare noe bensin. Er dette virkelig mulig eller er det bare tull?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-08-01 10:47:30 +0200

Hei – dette er jo med dagens bensinpriser et interessant spørsmål.

Nå må jeg få tilstå at jeg ikke har sett mange av disse videoene du referer til selv, men at biler kan kjøres på hydrogen er jo en kjent sak. Både Toyota og Hyundai har hydrogen-modeller som går her i Norge. Ellers er det flere bilprodusenter som har leflet en del med hydrogen-tanken

Mange trodde dette skulle ta av. Det har det ikke gjort. Et at hovedproblemene er at det er svært energikrevende å produsere hydrogen. I alle hovedsaker brukes det strøm i framstillingen. Selvfølgelig kan både sol- og vindkraft også brukes, som en indirekte kilde, til strømproduksjon – som igjen brukes til hydrogenproduksjon.

Så fyller man dette på bilen, som via en brenselcelle gjør dette om til strøm som driver en, eller flere, elmotorer. Svært enkelt forklart.

Enkelt og litt banalt forklart er det vel da nesten eklere å fylle strømmen rett på bilen og bruke den som en elbil – uten å gå veien om hydrogen og brenselcelle.

Svaret på spørsmålet ditt er: Ja, det fullt mulig, men det er ikke noen lettvinn quick-fix her. Hadde det vært det hadde vi kjørt på hydrogen i mange år allerede.

Jeg har tro på hydrogen framover, men kanskje ikke først og fremst i personbiler. Men i båter (skip) tog og lastebiler vil det nok litt på sikt kunne bli et alternativ. Det største hindret er altså produksjonen av hydrogenet.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-08-02 18:20:31 +0200

Kommer nok aldri til å bli en realitet med biler på Hydrogen joda noen ble utviklet på tidlig 90 tallet av GM men ble nok bare en utviklingsfase, så vidt jeg vet er det bare en håndfull fyllestasjoner i Norge eller mindre så ikke så mange har trua på dette. Tanken er god men koster alt for mye energi for å produsere så da er det som brennstoff i en bil nesten utelukket pga pris pr km. Så Benny har nok rett her at hvorfor gå veien med en masse tap underveis i å produsere og frakte samt begrenset tilgang og ytterligere tap i electrolyser osv så hvorfor ikke bare dumpe strømmen direkte i bilen ?. Mye mere spennende hadde det vært med kjærnekraft i bilen der vi en gang hvert femte år slapp en pille på størrelse med en paracet ned i agregatet og så kjørte videre i 5 nye år.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger