0

Kjøp av denne bilen med 215000km på telleren

spurt 2022-08-01 07:46:50 +0100

Hei Benny Jeg er en småbarnsmor til 3 som vurderer å bytte inn/selge min BMW I3 2016 83518km

Bilen ligger ute på finn til 289k https://www.finn.no/266948385

Jeg føler meg skeptisk til å bruke så mye penger på en bil som har gått så langt, til tross for at den er brukt i næring og har slavisk fulgt opp alle servicer på merkeverksted. bilen appellerer veldig til mitt bruk med barn og dyr også med tanke på at den har 2.0l med 180hk kontra 1.5l 130hk. Har erfaring fra vår andre bil som er en BMW 535dx touring at mye HK= uanstrengt kjøring som igjen fører til lavt forbruk. Nå står riktignok disse to eksemplene i sterk kontrast til hverandre med tanke på ytelse, men det er eneste preferansen jeg har.

Er det mulighet for å spørre deg om råd til kjøp av denne bilen? evig takknemlig om du har noen tips og råd.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-08-01 10:51:13 +0100

Først og fremst, antall år på veien er et større problem for en bil enn kjørelengde. Her snakker vi om en bil kjørt av en proffesjonell aktør, med mange kilometer på kort tid. Og som vi vet, mennesker som bokstavelig talt lever av bilen, de vet å ta vare på bilene sine. I min verden kjøper jeg lett f.ex en 2-3 år gammel ex-taxi med 3-4-500.000 kjørte kilometer fremfor en 6-8 år gammel privatkjørt bil med 100.000 kilometer på kilometertelleren. Som du er inne på, en 2 liters dieselmotor fra en velrenommert fabrikant, det er også en god ting. Noe høy effekt etter min smak, vi snakker om høy trimmingsgrad, men i og for seg ikke avskrekkende øy. Prinsipialt sett vlle jeg ikke vært redd for å kjøpe denne bilen. Det gir deg en relativt ny bil til en grei pris. Det jeg ellers ser, er at bilen vel er "halvveis" til neste registerreimskift, uten at dette er noen egentlig deal-breaker.

En ting du uansett skal notere deg: Peugeout blir understellsebehandlet når de kommer til Norge. Men - det er et stort "men": "godstoffet" tørker inn over tid. Det innebærer at etterbehandling er påkrevet etter typisk 2-3 år. For den bilen du ser på her, er det altså fornuftig å sørge for etterbehandling etter eventuelt kjøp, og deretter påse at slik behandling blir utført jevnlig gjennom din eiertid - minst like viktig som alminnelig service og vedlikehold. Norske vinterveier er som de er, stålmarken trives VELDIG godt på norske biler takket være det kgl norske veivesens utstrakte bruk av kjemikalier i vintervedlikeholdet av veinettet! Sånn er det bare!

Dog, sånn bortsett fra at dette synes å være en ren bruktbilforhandler - som bla tilbyr en form for "kjøpe-garanti", dvs nærmest en forsikring, ville jeg nok sjekka firmaets soliditet nærmere: f.ex ifht økonomi, hvor lenge har man drevet i bransjen osv,. Om du har problemer med å få gjennomført en slik sjekk, avlegg dem et besøk: hvordan er det med orden og struktur i lokalene, har man ressurser til å opprettholde alminnelig god fokus på HMS? Det er en enkel, grei indikator på firmaets økonomi, firmaets seriøsitet, firmaets holdnigner. Dernest: for deg er det bilens faktiske stand som betyr noe. Jeg ville avtalt en NAF-test med selger FØR jeg undertegnet kjøpekontrakten, det gir deg økt trygghet og selger får en grei dokumentasjon for at opplysningsplikten er oppfyllt. Og som vi vet: det er så meget greiere å avtale utbedring av feil og mangler FØR kjøpekontrakten er underskrevet enn ETTER. Og joda, selger har helt sikkert "gått over" bilen og kanhende også laget noe man kaller "tilstandsrapport", men som min gamle far alltid sa, stol aldri på en bruktbilselger. Det blir litt som hestehandlere i gamle dager, de lever av å hoppe over at hesten mangler et par ting liksom. Og vi er jo alle sånn at vi gjerne vil fremstille det vi selger på en i overkant positiv måte, ikke sant?

Og nei, en "tilstandsrapport" sier ofte alt og ingenting ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger