0

Mercedes w212 2011 mod

spurt 2022-07-29 12:19:50 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! For noen år siden hørte jeg at man ikke måtte ha bilen i gir på ferge fordi det kunne ødelegge girkassen. Men hva med biler med automatgir? Den står jo i "park" under seilasen.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-07-29 14:43:10 +0100

Man skal høre mye rart før ørene gror igjen :-) Jeg har konsekvent satt mine biler med manuell kasse i gir, på samme vis som jeg har trukket til håndbrekket, under både kortere og litt lengre overfarter med ferge. For alle praktiske hensyn vil bilen stå dønn stille nuder de forhold der fergeskipperen ser det som forsvarlig å gå ut. En annen ting er at jeg ville vært betenkt over å gå fra bilen uten å trekke til håndbrekket, rett og slett fordi bilene som regel står ganske så tett på et fergedekk. Å stole på kun giret for å holde bilen sånn nogenlunde på plass? Ikke spesielt smart spør du meg. At giret kan ta skade av bilens bevevegelse frem og tilbake? Nja, neppe en relevant problemstilling spør du meg, det skal ganske så mye sjøgang til, og giret blir jo utsatt for belastninger ellers også, ikke sant? Dette med håndbrekket er uansett en god ting, ja takk, begge deler, Ole Brumm er et godt forbilde i mange sammenhenger. Også her: du unngår belastning av betydning på girkassa, men har en ekstra sikkerhet om håndbrekket av en eller annen grunn ikke skulle være tilstrekkelig, evnt svikte. Sånt skjer, MacMurphy er med oss hvor vi går.

Egentlig ikke noe annerledes med en bil med automatkasse. "Park" posisjonen er jo nettopp noe som er til for å bidra til å sørge for at bilen står på omtrent samme sted som du går fra den når du kommer tilbake, ikke sant? Men igjen, tenk litt Ole Brumm og trekk til håndbrekket eller for den sakens skyld, forsikre deg om at automatikken gjør det den skal om du har elektronisk håndbrekk og en funksjon som passer på dette for deg. I det hele tatt, mange bekymringer lar seg løse ved enkle virkemidler: her håndbrekket!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger