0

Vanos sentralventiler - reklamasjon?

spurt 2022-07-28 20:52:21 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei!

Jeg har en 2016 Mini one-modell, kjøpt i 2018. Den er kjørt i underkant av 43 000km per i dag. Nylig fikk jeg beskjed fra verkstedet at jeg må bytte to vanos sentralventiler, og om jeg hadde kjørt veldig mye lenger med dette så kunne jeg risikert motorhavari. Jeg har fortsatt 1 år igjen av reklamsjonstiden. Jeg mener at dette ikke faller inn under kategorien normal slitasje/korrosjon, og at bilen derfor kan sies å være i vesentlig dårligere stand enn forventet utfra kjøpesum, alder og kjørte kilometer. Hva mener du? Kan dette sies å være en reklamasjonssak?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-07-29 10:59:55 +0100

Heisann – forstår frustrasjonen din her. Det jeg derimot ikke helt forstår er hvor gammel bilen din er.

Er den registret i 2016 – eller kjøpte du den ny, som en overligger i 2018?

Uansett: Selv om bilen din har en relativt kort kjørelengde så, er ikke dette noen uvanlig feil på Mini. Som for øvrig ikke er verdens beste bil, men utrolig kul og morsom!

Disse ventilene blir nok vurdert som «slitedeler». Altså komponenter som man må regne med å bytte underveis i livsløpet. Jeg tror derfor du skal slite litt med å få dekket dette på noen form for reklamasjon og garanti. Men det går jo absolutt an å høre med forhandler / verksted her – om du ikke allerede her gjort det. Det verste som skjer, er at man får et nei.

Disse ventilene er jo heller ikke så dyre, det er snakk om noen få hundrelapper. Du får tak i de uoriginalt. Jobben med å bytte de er også ganske grei, om jeg ikke tar feil.

Om alternativet er et steindyrt motorhavari – så er det vel egentlig bare å kjøre på.

Det har alltid kostet penger å ha bil. Slik er det fortsatt – og slik kommer det til å forbli framover også.

Ønsker deg lykke til med jobben – og Minien!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger