0

Batteriskifte

spurt 2022-07-13 09:23:14 +0200

anonym bruker

Anonym

Er det sannsynlig at en på dagens el-biler vil kunne bytte batteri til et bedre batteri i fremtiden? Ser en 7-8 år fremover så forventes jo batteriene å få betydelig bedre rekkevidde.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-07-13 09:31:15 +0200

Nja all elektronikk og de elektriske motorene er jo programmert og tilpasset batteriet du har nå, men at det kan la seg gjøre hvis software og ellers alt tillater det så er det ikke utenkelig. Men produsentene må jo isåfall ha vært tidlig ute her og mulig tenkt litt fremover med at nye og bedre batterier stadig kommer på markedet.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-07-13 10:02:55 +0200

Heisann! Alt er jo mulig, slik i teorien. Men jeg kjenner ikke til at det foreligger noen slike planer per i dag. Jeg tviler også på om det vil komme til eldre biler.

Slik stå er akkurat nå sliter produsentene med å skaffe nok batterier til bilene som skal produseres. Jeg tror derfor ikke at «ettermarkeds-batterier» vil få noen stor prioritet de første årene.

Dessuten er det jo også et prisspørsmål. Elbilbatterier er dyre, og prisene må MYE ned om det skal bli noe tema å kjøpe nytt batteri til for eksempel en Audi e-tron, eller Tesla Model S som er 8-10 år gamle om noen år.

På den annen side – batteriene på de fleste elbiler ser ut til å holde seg rimelig bra, uten å miste for mye kapasitet underveis. Dette med batterilevetid bør derfor ikke være noen stor bekymring.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-07-13 12:44:44 +0200

Som vanlig kloke ord fra d'rede kameratene Wizard og Benny her, det eneste jeg kan tilføye er at det ligger i sakens natur at det å skifte batteripakke, enn si enkeltceller, gjennomgående er en komplisert og tildels svært ressurskrevende jobb. Det kan man mene mye om, det har med elsikkerhet å gjøre, det har med kollisonsikkerhet å gjøre. Kfr f.ex kapslingen av batteripakka hos Jaguar og en så vanlig bil som Nissan. Noe kynisk set,t man skulle nesten tro at bilene var designet for at det skal være umulig å bytte batteripakke! Spesielt kostnadseffektivt vil det definitivt ikke være, spesielt ikke om bilen er utenfor garanti og har noen år på nakken! Kostnaden for selve batteripakka er mao bare en del av det man må ta med i regnestykket her. Og neeeeeeeeeeeeei, en batteripakke holder ikke evig, men hvor lenge den holder, er det ingen fasit for, det er flere faktorer som har betydning her. Den som tar et søk på Teknisk Ukeblad og "batteri", "Leaf" vil kunne finne mange interessante tips fra en sann elbilentusiast, anbefales på det varmeste.

En unevnelig kinesisk produsent har også implementert "utskiftbare" batteripakker. Om dette er en farbar vei å gå, se det vil tidsnok vise seg. Mi subjektive oppfatning er at en produsent alene neppe kan klare å få denne tilsynelatende gode ideen vil være økonomisk bærekraftig over tid. At det i tillegg kan oppstå mekaniske og/eller elektriske problemstillinger over tid, se det vil tidsnok vise seg. At det kommer ny batteriteknologi? Kanhende, men når dette kan forventes å komme i markedet som et kommersielt produkt er i aller høyste grad ute i det blå, ikke minst som en følge av at verden nå har klart å rote seg inn i en situasjon der forsyningskjeden for en lang rekke kritiske innsatsfaktorer er brutt. På toppen av dette følger en tildels dramatisk inflasjonsrate, her kan vi egentig ikke gjøre noe annet enn å krøsse fingrene for at verdens ledere klarer å finne en vei ut av en tilsynelatende fastlåst konflikt til en konstruktiv dialog før industrien både her og der stopper helt opp! Lov å håpe, en fortsatt god sommer til dere alle!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger