0

Familiebil, mest for pengene på et 5-7års perspektiv

spurt 2022-07-11 10:01:49 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei!

Jeg MÅ kjøpe min første bil siden vi skal få barn i september. Jeg har lite erfaring med bil annet enn at jeg vet at det er og kan bli kostbart.

Lurer veldig på hvor mye jeg skal legge i min første familiebil. Som førstegangs far tenker jeg at det må være en driftsikker bil, som er god å kjøre, har god plass og gjerne med motorvarmer slik at man med god planlegging sparer tid på morgenen på vinteren(har ikke garasje). Den bilen jeg har sett mest på er Mitsubishi Outlander siden det virker som om man får mye bil for pengene, og at det er en hybrid slik at driftskostnader holdes nede. Har lest mange artikler her på broom og forstått det slik at man burde kjøpe en bil som er "norsk", rustbehandlet og fulgt alle servicene.

Problemet er at de jeg snakker med sier jeg skal bruke minst mulig på bil, men jeg tenker det må være en slags gylden middel vei på hvor mye man kan bruke på bilen for at den skal vare lengst mulig uten å få for mange påkostninger og at det forsatt er en god bil. Samme gjelder driftskostnader, om man legger mer i bilen på større batteri om man teknisk sett sparer inn det ved å kjøre elektrisk på småturene enn å gå for en billigere outlander med dårligere/eldre batteri?

Er det da riktig av meg å tenke at jeg går opp i pris til en outlander som koster 250-300 000 kr som vil holde seg bedre med tanke på utlegg enn om jeg kjøper en til 150-200 som kanskje vil ha større utlegg ved både driftskostnader og reparasjoner? Tenker i et 5-7års-perspektiv.

Lurer også på om du vil anbefale å kjøpe en så dyr bil til forhandler eller "sparer" jeg mye ved å kjøpe den privat og ta rissikoen selv?

Er også åpen for tips til andre biler.

På forhånd tusen takk for svar.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

Kommentarer

Mitt spørsmål over. Glemte å logge inn. Setter pris på svar

Øystein Bakken gravatarbildeØystein Bakken ( 2022-07-11 10:07:32 +0100 )rediger

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-07-11 10:40:56 +0100

Mitsubishi Outlander er generelt sett svært gode og problemfrie biler, så det er ikke noe dårlig valg til den kommende familieforøkelsen.

Akkurat hvor dyr bil dere skal kjøpe er det vanskelig å mene noe om uten å ha kjennskap til familiens økonomi. Legger man en litt grundig jobb i å lete opp en pen og teknisk god bil med komplett servicehistorikk og kanskje bare en eier, kan man få svært god bil, selv om man ikke velger blant de dyreste.

Helt generelt er det trygt å velge noe nytt som har lav kilometerstand. Ja – du kan nok både spare en del og sikkert også prute noe mer (om du er flink til sånt) privat, enn hos forhandler. Det finnes relativt mange slike biler til salgs og det er nok litt kjøpers marked – i alle fall på de litt eldre.

På den annen side å kjøpe av en seriøs (gjerne merkeforhandler) gir større trygghet i forhold til reklamasjon, gjennomgang av bilen (Tilstandsrapport etc) og en eventuell en bruktbilgaranti. Det er absolutt verdt å tenke over, som førstegangskjøper.

Ønsker deg lykke til med både baby og med ny bruktbil!

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Takk for godt svar 😁

Øystein Bakken gravatarbildeØystein Bakken ( 2022-07-12 08:43:02 +0100 )rediger
0

besvart 2022-07-11 10:57:54 +0100

Kloke ord fra Kamerat Benny som vanlig, kan bare tilføye at et godt kjøp i stor grad dreier seg om å velge en bil i best mulig stand. Det du kan gjøre selv, er å ta utskrift av en sjekkliste på nett og krøsse av når man er ute og ser på aktuelle biler. Ta gjerne med en god venn som kan det du ikke kan, det er lærerikt og hjelper veldig! Og når du finner en bil som kan være liv laga, avtal gjerne en NAF-test av bilen FØR du undertegner kjøpekontrakten. Win-win for begge, du får økt trygghet og selger får dokumentasjon for at opplysningsplikten er oppfylt. Og som vi vet, det er enklere og ryddigere å avtale utbedring av eventuelle feil og mangler, eventuelt en passende prisreduksjon, FØR kjøpekontrakten er underskrevet, enn ETTER. Og skulle det vise seg å være for ille, ja da går du bare videre - det er ikke rasjonering på gode Outlandere der ute! Ja, en NAF-test koster litt, men er du f.ex medlem uten veihjelp får du en grei rabatt. Kanhende dere kan splitte kostnaden. 60-pkt test gir deg egentlig det viktigste, mens en "full" test koster en tusenlapp mer. Nei, jeg får ikke provisjon av NAF, men det er så enkelt som at selv en faglært mekaniker ikke har en snøballs sjanse på St Hans Aften til å "sjekke" bilen godt nok der ute på tunet hos selger. Og NAF er - på godt og vondt - det beste alternativet. Forhandlernes "tilstandsrapporter" har f.ex en lei tendens til å si alt og ingenting, spesielt om det er forhandlers faste verkstedsforbindelse som har gjort jobben, og "nylig EU-kontroll" er selvsagt kjekt å ha, men sier egentlig bare at skiltene ikke ramler av i morra.

Avslutningsvis vil jeg som Benny, ønske deg lykkelig til med familien og bilkjøpet!

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Tusen takk for godt svar! Skal få ordnet med en slik NAF test i den rekkefølgen du beskrev over 😁 vet du om en slik test vil si noe om batteri-tilstanden på bilen? Evt har noe erfaring med hvor mye et hybridbatteri taper seg fra år til år?

Øystein Bakken gravatarbildeØystein Bakken ( 2022-07-12 08:47:41 +0100 )rediger
0

besvart 2022-07-11 12:12:21 +0100

Mitsubishi Outlander er gode biler, kona har en slik 2013 model som da ble rustbehandlet på kaien i Drammen, hennes bil er en 2,2 liter diesel med automat og 7 seter. Den har bare hatt en alvårlig feil og det var sprekk i eksos manifold men ble fikset på garanti og ellers har det som vanlig bare dreid seg om bremseklosser stort sett. Jeg ville valgt 2016 modelen da den ble mye mere snasen i utseende sitt med litt chrom pynt foran og bak samt at jeg mener de støydempet den ytterligere. Ladbar hybrid er et godt valg det da den kan gå 4 mil elektrisk på en lading noe som er nok for mange til daglig bruk til butikken osv. Skal du på lengre turer så greier bensin motoren fint tempoet i trafikken og du trenger ikke tanken på å lade som kan bli en nervøs klamp om foten når du drar på ferie. Den ladbare hybriden kommer bare med 5 seter men hvis du planlegger masseproduksjon så kan du jo velge dieselen som fåes med 7 seter men ble etterhvert solgt få av disse da de blant annet var endel dyrere. De har masse plass, fenomenalt musikk anlegg og Dab+ som standard samt elektrisk bakluke og et bra ryggekamera. Bilen er likbar og er som poteten brukenes til det mest og du får en god bil med lav km for la oss si rundt 200000 kr og det er billig. Mazda CX5 er vel det nærmeste vi kommer i ren sammenligning men jeg hadde en CX5 2013 og hadde foretrukket Outlanderen. Mazda var sent ute med både Dab+ og elektrisk bakluke og hadde ikke fordelen som den ladbare hybriden har. Tar jeg ikke feil så har 2016 modellen av Outlanderen også oppvermet ratt noe som er en gave til oss mennesker vinterstid. Det er umulig å misslike en Outlander så jeg sier slå til og du vil ikke angre, til og med kjøre egenskapene er helt ok til å være en høyreist bil samt at å komme ut og inn av bilen er en drøm.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Tusen takk for godt svar! Har du noe erfaring rundt bruk av motorvarmer og app til outlanderen? Siden jeg ikke har garasje håper jeg på å få tak i en bil med motorvarmer som kan startes i appen slik at vintrene blir litt lettere. Har lest at det også kan være gunstig for batteriet å varme det opp.

Øystein Bakken gravatarbildeØystein Bakken ( 2022-07-12 08:50:13 +0100 )rediger

Er det slik at alle modellene til outlander har slik app-funkjson? Eller er det bare modeller etter en gitt årgang kanskje? Setter veldig pris på konkret forslag på 2016 modell 🙏 skal prøve å sikte meg inn på en slik en 😁

Øystein Bakken gravatarbildeØystein Bakken ( 2022-07-12 08:52:12 +0100 )rediger

Nei Øystein kona har diesel versjonen og har ikke satt meg inn i hvordan Phev versjonen virker her bare at skal du ha varme så starter bensin motoren. Ta en tur innom en forhandler og spør de om muligheter her.

Car Wizard gravatarbildeCar Wizard ( 2022-07-12 09:21:45 +0100 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2022-07-11 10:01:49 +0100

Sett: 290 ganger

Sist oppdatert: Jul 11 '22

Antall visninger