0

Setevarme uten å ha setevarme !

spurt 2022-06-19 23:45:08 +0200

anonym bruker

Anonym

Heisan ! Har en Toyota Yaris, 2016, hybrid. Det er IKKE setevarmer (importert) - så det årsaken, MEN; helt plutselig er det glovarmt i passasjersetet og ikke noe sted å slå verken av eller på !!?? Har sjekket i instruksjonsboka og ringt Toyota (Leangen). Fått time til sjekk der om etpar uker. Greia er om det er "farlig" (noe sted) å kjøre med dette inntil sjekktime?? Kan "noe" bli overopphetet/ta fyr?? Håper jeg kan kjøre i mellomtida .... ( BT 39708 ) Mvh Else Buraas

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

10 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-06-20 05:00:47 +0200

For meg er Toyota Yaris 2016 en flott bil. Jeg brukte den og fikk noen umerkelige feil. bli med Penalty Shooters 2 hvis du er for stresset med bilen offline.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-06-20 05:00:47 +0200

For meg er Toyota Yaris 2016 en flott bil. Jeg brukte den og fikk noen umerkelige feil. bli med Penalty Shooters 2 hvis du er for stresset med bilen offline.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-06-20 11:49:33 +0200

At det er glovarmt, er så sin sak, det åpne spørsmålet er hvorvidt det er varemt nok til at tenntemperaturen for materialene i setet tar fyr. Noe kynisk sett, om det lukter svidd eller det vi noe forenklet sett omtaler som "lukter varmt", ja da er det en viss fare for at du aber pløtzlich har full fyr i passasjersetet. Jeg har hatt noe i nærheten av en slik situasjon, når jeg i all min toskeskap kom til å slå på setevarmen i passasjersetet på full spiker og la en riimlig stor bærbar pc i væska si' på passasjersetet. Om det IKKE ligger noe på setet, skal det normalt sett ikke kunne bli så varmt at det tar dyr, men be advised, "normalt" sett innebærer at det IKKE er f.ex av en eller annen grunn er en situasjon der det er vesentlig høyere strømtrekk enn normalt i setevarmen! Mao....uansett....følg godt med !

En helt annen ting er at det kanhende er sånn du kan nøkke ut sikringen til setevarmen for begge eller et sete av gangen, noe avhengig av hvordan Toyota har tenkt når de sydde sammen sikringsfordelingen. Sjekk sikringskartet, sannsynligvis finner du dette i bilens instruksjonsbo finn rette sikring, sjekk at du IKKE samtidig kobler ut bliinklys eller annet sikkrethskritisk utstyr du trenger, og trekk ut sikringen. Verre er det ikke, så kan du la verkstedet sjekke setevarmen i ro og mak når tiden er der. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-06-20 15:44:10 +0200

Men Mr N Wolf Ts beskriver jo at bilen ikke har setevarmer orginalt så da er jeg villig til å tro at en Reodor Felgen garasje mekaniker har ettermontert noe han fant fks på Biltema el. Å begynne å nøkke ut sikringert på måfå i en bil uten setevarme montert orginalt ville nok ikke ikke jeg begynt med. Er det ikke setevarmer så kan det ikke ta fyr foruten at man stapper ned tvist og heller over linolje i setet da vi vet at denne kombinasjonen kan ulme og antenne. Så kreative har de nok ikke vært så vi må tilbake til å tro at noen har prøvd å montere noe setevarmer greier, er det setetrekk på bilen så flå de av og se hva som befinner seg under der og Ts altså Elsa kan mulig få seg en overaskelse her. Andre sensorer i setet kan ikke forårsake problemer som beskrevet da det er lavspenningskretser og stort sett bare registrerer om det sitter en person i setet eller ikke.

Mvh Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-06-20 20:00:52 +0200

Vår godevenn Wizard har selvfølgelig rett. Dog, all strøm kommer et sted fra, og det skal en god del strøm til for at det skal bli glovarmt! I tillegg må det være en form for "varmeovn", kall det gjerne en ohmsk last der under setetrekket et sted. Derfor tenkte jeg at her må det jo være en setevarmer! Hvordan den har kommet dit, kan man saktens undres på, men setevarmere er egentlig ikke helt uvanlig der ute i Europa heller. Det kan være en kreativ garasjeløsning, og det kan være en originalgreie som er satt inn et sted på veien. I slike tilfeller kan det også være en kreativ tilkobling med en meget bortgjemt bryter! At det er en stor, grønn overledning under setet? Tja, alt er mulig, men det er dette med ovselege mengder strøm....som regel er det en sikring i enden av alle "dingser" som tilføres strøm i en bil, og igjen: det skal mye strøm til før det blir skikkelig varmt. Jeg ville uansett sjekka sikringsoversikten: du skal ikke se bort fra at du kommer til å oppdage at det er satt av en eller to posisjoner for sikringene til setevarmerne fra fabrikk - uansett om bilen er levert med dette i utgangspunktet eller ikke. Og er det markert en sånn ting - og det plutselig står en sikring der - ja da er det fortsatt kurrant å sjekke om det påvirker stekpanna under rumpa på passasjerene!

Og er det setetrekk....for mange år siden fantes det noe ala varmetepper som man kunne anbringe i setet....si at "noen" har gjemt et sånt under setetrekkene...! Det ville jo være en skikkelig høydare! Da kan du iallefall diagnostisere problemet sjæl, men be advised, for å fjerne kreative løsninger må du også finne ut hvor strømmen hentes fra! Lykke til, måtte bilen IKKE gå opp i røyk og flammer her!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-06-21 11:37:47 +0200

Heisan, Norulf ! Hjertelig takk for informativ svar !! Mvh Else B

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-06-21 11:37:48 +0200

Takk alle sammen for gode svar - kjempesnilt ! Bilen er kjøpt ny i 2016, og fikk NEI på at det ikke var setevarme, ingen har fikla med noe som helst. Var vel kanskje derfor den kosta 40.000,- mindre enn i Trondheim (kjøpt i Fredrikstad).

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-06-21 18:49:31 +0200

Aner det meg at en kvinne i nød er den "varme" eieren her :-)? Da ville jeg rett og slett oppsøkt verkstedet du har avtale med og klaget min arme nød og spurt dem fint om de ikke kunne være så snill å lokalisere STRØMKILDEN til denne mystiske varmen og rett og slett kutte strømtilførselen sånn at du føler deg LITT mindre "kvinne i nød" frem til den avtalte verkstedstimen! Som jeg alltid sier til kvinner i nød, en passe dose "stakkars meg" pleier å gå hjem hos både kvinner og menn som kan hjelpe i en eller annen situasjon!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-06-22 00:46:08 +0200

Joda, "kvinne i nød" - men glovarmt sete er ikke OK, enten det er kvinne eller mann, tror ikke bilen "bryr seg" så mye om det ..... Trenger ikke å være "stakkars meg" heller, på Toyota Leangen er de verdens hyggeligste og fikser alt ! Ingen dumme spørsmål derfra, de er bare glade for at man sjekker det som man lurer på. Vil jo helst kjøre med en bil som er sikker, både i trafikken og ellers - men jeg skjønner tegninga, og takker for svar, selvsagt ! Høres jo ut som det er en enkel sak å ordne. Hjertelig takk alle sammen !!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-06-23 13:11:32 +0200

Har du en Toyota så får du hjelp importert eller ikke, okke som er det jo en Toyota. Noe må jo mekanikerene der bedrive også slik at de ikke kjeder seg på arbeidsplassen sin. Hadde det bare vært Toyota og Lexus som produserte biler så hadde vi jo knapt hatt behov for verksteder.

Med Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger