0

Garanti eller ikke?

spurt 2022-06-12 18:58:22 +0200

anonym bruker

Anonym

Har kjøpt en Passat gte av en bruktbilforhandler pg har nå lagt merke til at 3av 4 håndtak ligger å gnager i lakken, ser på fører dør at lakken er blitt helt borte. Ingen rust foreløpig. Bilen er en 2016 mod og har gått 145,000 km. Vet at garantien har gått ut men dette er vel helt klart en kjent feil og en konstruksjon feil, uansett om jeg nå velger å lakkere problemet av egen lomme vil det komme tilbake i og med at det er håndtaket som ligger å ganger. Jeg har kontaktet Dahles og i forbindelse med en service nevnte jeg dette. Da hadde de ikke personen som tar seg av lakk på jobb da han var i pappa perm, men fikk et prisestimat på rundt 10k . Senere fikk jeg en Mail om å gi en vurdering på service hvor jeg klaget litt på dette, og noe annet som de ikke gjennomførte på servicen. Dagen etter ringte det en kar fra verkstedet og sa han hadde noe kunnskap om lakk og mente jeg/ forrige eier burde polere bilen 2-3 ganger i året for å holde lakken glatt så ikke støv og sand skulle gnage under håndtaket. Dette høres jo ut som bare noe tull da jeg ikke kjenner til at man demonterer håndtaket for å polere bak. Men uansett var han veldig på at det uansett ikke ville bli dekket av de. Men dette kan jeg ikke skjønne at det ikke blir dekket, de byttet jo noen bensin slanger på service og det ble dekket av fabrikk, dette må jo være på lik linje en produksjons feil ? Har jeg noe som helst sjanse på denne saken eller er det bare å bite i det sure eplet og fikse lakken for så å gjenta om 2 år ?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-06-13 11:00:28 +0200

Jeg ville nok sett litt pragmatisk på dette og kontaktet et uavhengig lakkeringsverksted av den sorten som gjør godt arbe' og tatt det derfra. 10 tusenlapper høres ut som typisk merkeverksted, rett nok kan det være litt demontering med i bildet her, men jeg har bla brukt Avetti på Bryne, et mindre firma med få ansatte som setter sin ære i å gjøre best mulig arbe' til en hyggelig pris. Om det ikke er en utsøkt klønete konstukskon med disse dørhåndtakene tenker jeg at det vil holde i minst 5 år til. Ellers forstår jeg tankegangen med å polere og ditt og datt, men om du ikke tar en runde hos en billakkerer, ville jeg heller brukt en penetrerene olje og fett, ikke der du toucher dørhåndtaka, men der det er behgov for beskyttelse.

Noe kynisk sett, dette med at det er steder på en bil som er mer utsatt for slitasje enn det kanhende burde være, er jo ikke noe nytt: se bare bak dørhåndtakene der ringfingeren kommer borti: det ser ikke ut i måneskinn etter kun kort tid. Og jada, det er helt korrekt at man kan dempe slitasje ved et godt renholdsregime, men til syvende og sist er en bil en bruksting, det vil uansett oppstå slitasje over tid. Det er en del av spillet, og når du nå kjenner til problemstillingen med dørhåndtakene, ville jeg rett og slett tatt utgangspunkt i de tre mulighetene jeg nevner over: renhold, kanhende olje/fett og kanhende etterhver en liten runde hos billakkereren. Det er store problemer, det er mellomstore problemer og det er små problemer, dette er rett nok ikke fint å se på om det blir et arnested for rust, men det kunne vært verre. Jeg tenker at et veldig mye større problem på nye VAG-biler er en mildt sagt elendig rustbeskyttelse fra fabrikk. Nei, det er ikke alene om dette, men når Møller presterer å hevde at rustbeskyttelsen fra fabrikk er "god nok", er det en ekstrem overdrivelse, den holder IKKE mål for en norsk vinter hhv veivesenets "vintervedlikehold"!

Om du kaster et blikk under en ny VW, evnt din egen bil om den IKKE er understellsbehandlet etter at den kom til Norge, vil du se at bunnplata har noe som minner om rustbeskyttelse. Jolly fine! Men hjuloppheng og alt som er montert på denne bunnplata, se det er i beste fall kun "beskyttet" med et tynt lag med lakk! Rust er fortsatt en elektrogalvanisk prosess, får den tak et sted osv - ja da sprer den seg som selve pesten! Og hulromsbeskyttelsen: det er så enkelt som at "godstoffet" uansett tørker inn over tid! Mao om ikke din bil er understellsbehandlet...så er det på høy tid! Deretter jevnlig etterbehandling annethvert til tredjehvert år. Dette vil også dempe rustdannelse fra innsiden ifht disse dørhåndtakene dine. "Rustgarantien"? Om du finleser den vil du se at den dekker alt og ingenting. Jeg tror mer på å forebygge rust enn å stole på en rustgaranti som egentlig ikke er verdt ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger