0

Sommer dekk på el-bil.

spurt 2022-06-04 07:48:20 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Kona kjøpte seg ny el-bil rett før nyttår, en Volvo XC 40 Recharge 4 WD. Bilen ble levert på vinterdekk, mens sommerdekkene lå hos forhandler på "dekk hotell". Når hun kommer hjem etter å ha fått innkalling for omlegging til sommerdekk, (god service) ser jeg til min store overraskelse at sommerdekkene "nesten" er det jeg vil kalle vinterdekk. Dekkene som bilen tydeligvis er levert med fra fabrikk, er Pirelli Scorpion All season. Dette er jo dekk som både har M+S merket og også "3 peak mountain snowflake". Etter min oppfatning er dette dekk som har betydelig dårligere egenskaper på både våt og tørr vei enn et vanlig sommerdekk, samt at slitasjen er større. Fikk ikke noe fornuftig svar når jeg tok det opp med forhandler. Kan dette være riktig? Jeg bare spør. Mvh. Per Håkon

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-06-04 11:52:55 +0100

Jeg mener å ha fått med meg at Volvo leverte denne sorten dekke på den bilen du nevner. Det var aldir så lite brudulje rundt dette, det er formodentlig årsaken til at du har fått bilen levert med vinterdekk. Resonnementet bak er formodentlig et ønske om å gi kundene best mulig vinterdekk, så tar man en GårDetSåGårDet med "sommerdekka". Uten at jeg har sjekket Pirelli ditt og datt nærmere, begrepet "All Season" får meg til å tenke på dekk som markedsføres som "helårsdekk", primært beregnet for markedet der nede i EU. Noe kynisk sett, i min verden er sånne dekk verken fugl eller fisk, men om vi prøver å være litt objektive, er de skikkelige sklidekk på vinterføre og si sånn passe brukbare på sommerføre. De landene der slike dekk normalt sett har mening, har jo lite vinter, ikke sant? Da vil dekkene naturlig nok være greie nok på sommerføre og ved sommerlige temperaturer, sannsynligvis på både våt og tørr vei. Dekket markedsføres som "sommerdekk" hos bla Sruvat.no, og DENNE siden sier litt om dekkets egenskaper: https://www.tyrereviews.com/Tyre/Pire...

Dekkene synes å være helt greiere spør du meg, det finnes billige sommerdekk der ute som er vesentlig dårligere enn disse. Bonusen er at kanhende er mulige å bruke som vinterdekk mesteparten av vinteren om du bor i f.ex Haugesund, men er det snø, is, ja da er ikke disse dekka tingen! Der ligger nok også forhandlerens tankegang. De har ikke ønsket å lure konen, men man kunne gjerne informert bedre ved kjøpet og f.ex tilbydt andre dekk mot et mellomlegg. Jeg har gjort den typen avtaler ved flere anledninger opp gjennom årene, jeg er litt sær, har nulltoleranse for å kjøre på asiatiske dekk, det har litt med samme tanker som du gjør deg om Scorpion-dekka. Der det ikke har vært noe poeng i slike avtaler, har det hendt at jeg har kjørt direkte til dekksjappa og kjøpt nye, seriøse vinterdekk f.ex - og donert nesten-nye "helårsdekk" ala Tyskland til søppelcontaineren.

Men akkurat her ville jeg nok ikke stått altfor hardt på krava, står det "sommerdekk" og "vinterdekk" i kjøpekontrakten, har forhandler forsåvidt sitt på det tørre. En helt annen ting at man burde gitt deg et bedre svar, og kanhende foreslått en bedre løsning - det er noe som heter å følge litt med når man selger en bil bil -og forsikre seg om at kunden virkelig forstår hva som står i kontrakten, hva som er inkludert osv. Når det er sagt: forhandler fortjener også skryt for at man IKKE bare ga beng og leverte bilen med et sett "helårsdekk".

Det kan fort gå bra: selv om jeg er over gjennomsnittet opptatt av å ha best mulig dekk på våre biler her hjemme, disse dekka er for alle praktiske hensyn, dekk man kan gi en sjanse. Han far i huset kan ta en prøvetur på våt vei f.ex, en erfaren mann merker lynraskt om det er bare dritten eller sånn passe gode dekk ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger