0

Model X eller Y

spurt 2022-06-02 11:18:18 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny,

Jeg skal kjøpe ny bil (brukt eller ny), men lurer på hva jeg skal kjøpe. Jeg har kommet fram til at Tesla er det jeg skal gå for pga plass, rekkevidde og teknologien.

Spørsmålet mitt er hvilken, en ny Model Y eller en tre år gammel brukt Model X til ca 700.000 kr?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-06-02 15:10:09 +0100

Uten at jeg er Tesla-fan, 700.000 er ovseleg mye penger for en bruktbil. Model X er ikke feilfri, heller ikke spesielt billig å reparere. Med 2 års fabrikkgaranti igjen...? Mhp batterigarantien er det vel 5 år igjen, men om du ikke bare MÅ HA litt mer innvendig plass, vil du komme bedre ut av det med en ny Model Y. Slik jeg ser det, er den stor nok for de fleste, bedre med "passe stor" enn "for stor" i min verden. Dette med hengervekt har vel neppe spesielt stor betydning heller, når du så alikevel er i elbilmarkdet: en elbil smaker så alievel best med lette hengere og korte distanser. Når det gjelder dette med rekkevidde, er det jo egentlig ikke rare forskjellen. noe avhengig av hvilken opsjon du måtte velge.

Mhp "teknologi" har jeg mine meninger om bla Teslas førerstøttesystemer, men det lar vi ligge her. Om vi ser litt kynisk på det: Model X har vært med oss en stund. Model Y er en vesentlig nyere bil på alle vis, om jeg hadde tenkt i retning av Tesla, ville jeg gått for model Y. Passe stor, grei rekkevidde til elbil å være og ellers en plattform med mange egenskaper som appellerer til norske bilkunder. Når det er sagt, ta en ekstra runde før du velger elbil: tenk behov, kjøremønster og ikke minst, muligheten til å innstallere en forskriftsmessig hjemmelader. Også greit å sjekk hvordan Teslas ladenettverk ser ut der du normalt sett ferdes i helger osv osv..

Passer alt dette, ja da sjekker du en til ting: hvor er nærmeste Tesla-verksted? Er det innafor si 10 mil, jolly fine. Er det lenger, da er det lurt å tenke gjennom alternativer med verksted nærmere deg. Det er jo så enkelt som at med elbil, spesielt Tesla, er du i stor grad henvist til merkeverksteder. Da er det greit at det ikke er for langt unna. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger