0

Bil til å trekke med?

spurt 2022-05-24 16:28:34 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Trenger en bil som kan trekke hestehenger (2 tonn) i blandt. Sett på Toyota Rav4 og Mazda CX-5. Pga. mer behagelig kjøretur for hesten ønsker jeg helst automat, men har hørt at det ikke alltid er gunstig på bil som skal trekke. Prisklasse ca. 120-130k. Noen tanker om disse bilene, eller andre forslag?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-05-24 21:11:58 +0100

Når du i første rekke ser på biler med relativt liten motor, glem dette med automat. Om du er litt bevisst og anstrenger deg litt, klarer du fint å kjøre like mykt med manuell kasse som automat, også med slep. Bakdelen med automat og et såvidt tungt slep som en heste henger med havregampen inni, er dels at automatkassa uvegerlig stæler en god del ytelse. Det får du ikke gjort noe med, derved sliter den stakkars motoren mer enn den ellers ville gjort med manuell kasse. Dernest er atomatkasser og tunge slep, spesielt på relativt små biler som du her refererer til, en dårlig kombinasjon. Halvannet tonn og litt til hengende der bak - det gir ganske så heftig belastning for den stakkars automatkassa!

Spesielt CVT-kasser er noe du skal absolutt bør unngå, de har ofte et styringsprogram som gjør at du ender opp med turtall som et jetfly og derved får et helt fantastisk drivstoff-forruk, for ikke å snakke om konsekvensene det har for motoren å gå på høyt turtall i mil etter mil. Nå har jeg ikke i hue hvilke allterantiver det er for automatkasser på RAV4 i den prisklassen du refererer til, men igjen: unngå CVT-kasse - og helst...glem automat i det store hele, bruk heller litt tid på å lære deg å bruke clutch og gir med slep. Jeg har selv aldri hatt problemer med dette, etter noen år med 10-tonner "lett" lastebil i ungdommen ble jeg fenomenalt god til både å clutche og gire. Alt kan læres, ha litt tro på deg selv, søk gjerne råd og hjelp hos noen som kan det du ikke kan, så ordner deg seg!

Ser vi på de to bilene du nevner, er begge forsåvidt greie. Som du sikkert allerede vet, firehjulstrekk er et må-ha om du skal trekke tunge slep, forhjulstrekk er håpløst. Diesel er en fordel for såvel anvendbar kraft som drivstoff-fobruket, men både Mazda og Toyota har til tider hatt noe problemer med sine dieselmotorer. Verdt å ha i bakhodet, spesielt når du skal trekke tunge slep. Jeg vil si at jo nyere bil du kan få for ditt budsjett, jo bedre er det, for i begge tifleller har fabrikantene tatt grep for å rette opp i problemstillingene. Ellers hhar Toyotas dieselmotor en for dieselmotorer uvanlig dreiemomentkurve, bilen er direkte dau fra lavere turtall, og det er liksom ikke noen høydare ellers heller. Ja, du holder fint følge med trafikken, også med slep, men Mazdas dieselmotorer har en mer behagelig karakteristikk for å si det sånn, det har stor betydning for deg som ønsker å trekke tungt slep mykt og behagelig. Ellers har Toyota også en utmerket bensinmotor, det kan være verdt å vurdere om prisen er den rette, normalt sett er bensin rimeligere i bruktmarkedet enn diesel. Prisen er altså høyere drivstoff-forbruk, kjører du mye, betyr det noe, om du kjører si maks 20.000 i året, er det noen tusenlapper. Lett å regne ut, si at forskjellen i forbruk er typisk 2-3 desiliter på mila ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2022-05-24 16:28:34 +0100

Sett: 338 ganger

Sist oppdatert: May 24 '22

Antall visninger