0

UORIGINALE BILDELER

spurt 2022-05-22 03:35:43 +0100

anonym bruker

Anonym

Kan uoriginale deler kjøpes for billig? Det har dukket opp ganske mange firma/nettbutikker både innen- og utenlands som selger bildeler relativt billig. Har benyttet meg av noen med vekslende hell. Dessverre er det ting som tyder på at man ofte får det man betaler for, da kvaliteten ikke bestandig holder mål. Siste kjøp var ei bærebru til min Nissan Note. Den ble montert og bilen levert til etterlontroll, men vetkstedet underkjente reparasjonen/delen. Vil du generelt fraråde å handle hos slike butikker, der en aldri helt vet hva man får?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-05-22 08:38:18 +0100

Som du har oppdaget, det vil alltid være hurra for den lille forskjellen, noen ganger litt større forskjeller. Der som ellers, man skal velge sine samarbeidspartnere med omhu, og når man finner noen som har skjønt det derre med kundebehandling og leverer sånn passe grei kvalitet til en hyggelig pris, ja da bruker du dem og bygger en lang og forhåpentligvis positiv kunderelasjon. Verre er det ikke! Men at det kan bli noen "bomskudd" på veien, det er en del av spillet. Sånn er det bare.

For min del har jeg en grei oppskrift på dette med bilhold: jeg beholder bilene mine lenge, gjerne til det er på tide å la dem gå videre til neste lykkelige eier (til skrappant) eller bli spiker, alt ettersom. Tar du vare på bilen - slik jeg mener å se at du gjør - kan en god bil levere både 4 og 500.000 km uten nevneverdige problemer. Det neste "hemmelige" tricket er å holde seg til samme sorten bil gjennom lang tid. Da lærer man bilene å kjenne på godt og vondt, og finner ut hvilke deler som f.ex er mer utsatt enn andre. Jeg har i store trekk kjørt Lada hhv VW diesel, med VW er det f.ex sånn at originale bremsecalipere holder si et par hundre tusen langer enn uoriginale. Men hva er så "uoriginale"....?!? Noen ganger er det VELDIG uoriginale, det eneste delene har felles er at de passer på samme fester liksom. Mens andre ganger er det identiske deler fra samme underleverandør, det eneste som skiller er innpakningspapiret. Med tyske biler er det faktiske ganske greit, kjøper man deler fra tyske nettbutikker, ja da får man ofte det siste. Jolly fine, fryd og glede.

Med Nissemobil, eller Datsun som det het i hine dage, er det litt verre, men jeg har latt meg fortelle at UK er et godt sted å handle deler til Nissan. Dernest har jo fabrikanten et stort lager der nede i EU et sted - tro om det ikke var Belgia - så det er jo ikke noe problem å få tak i originaldeler. Men som vi vet, her hjemme bor vi i det som iallefall av politikerne er bestemt at skal være et "høykostland". Uten å gå inn i en polemikk over hvorfor det er sånn (og nei, det er faktisk ikke bare "høye lønnskostnader" som har skylda) , det gjør jo at også bildeler er ovseleg dyrt blitt, iallefall når de kommer via verdikjeden der merkeforhandlere og ditto importører er involvert. Det kan man mene mye om, men det er uansett noe vi må forholde oss til, et valg vi må gjøre: skal vi bruke uavhengige, autoriserte verksteder isteden, skal vi bruke nettsjappa "A/S Jalla", eller skal vi bruke våre surt opptjente kronasjer til å fø på alle disse kjekke guttene og jentene i fine dresser i merkeforhandlernes ovseleg flotte lokaler? Jeg sier litt Ole Brumm, som med ovenfornevnte calipere, jeg velger orginaldeler, hhv merkeverksteder, der de gjør en klart bedre jobb, men i "kvardagen ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger