0

Volvo XC70 D5 Zlatan 2014 230hk

spurt 2022-05-10 10:22:45 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Jeg har en Volvo XC70 D5 Zlatan 2014 230hk og er meget fornøyd. Vet du hva nypris på disse var ?

Mvh Ulf Sollien

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-05-11 10:28:29 +0200

updated 2022-05-11 19:44:21 +0200

Om ikke Volvo Norge kan hjelpe deg, kan du ta en titt hos våre gode venner på Skatte-etaten, evnt din egen selvangivelse...det hender at Skatteetatens nypris popper opp der også. Ja, dette er en "generell" pris for en "vanlig" Volvo det-og-det, men det gir deg en grei pekepinn. Som vi vet, litt ekstrautsyr kunne påvirke prisen i betydelig grad, ikke minst hos Volvo. Når vi går tilbake til 2014, vil 100.000 være et optimistisk anslag for "merprisen" som en følge av ovseleg mykje ekstrautstyr, når det gjelder "special edition", som vi med litt godvilje kan si at din bil er, ja da er det ofte en form for kampanje med i bildet, der man pusher en kampanjemodell med "litt ekstra" til en grei pris. Kall det gjerne en form for reklame, dette med "Zlatan" har vel noe med fotball å gjøre, ikke sant, da blir reklameverdien i enkelte kretser veldig stor! Tilsvarende kan det gjerne hende at det gjør din bil spennende for mange der ute, det er jo et pluss på sett og vis, ikke sant :-) ?

Skatteetaten har forøvrig en grei oversikt og hjelpeside HER: https://www.skatteetaten.no/satser/bi...

For min del hadde jeg en gang en Moskwitch 1500 M / 412. Allerede for 30 år siden var dette en sjelden bil i Norge, når jeg kom inn på en bensinstasjon var både jeg og bilen som ved et trylleslag sentrum for oppmerksomheten til allemannalle som befant innenfor en kilometers omkrets! Dengang måtte vi selv fylle ut selvangivelsen, det som kalles "skattemeldingen" i vår tid. Det innebar bla at jeg måtte finne en antatt nyverdi for denne bilen i godt moden alder, i tillegg til en antatt salgsverdi. Siden eksporten av Moskwitch opprinnelig ble betalt med bla norsk sild på 50-tallet - det var valutamangel dengang - førte jeg opp teksten "russisk U-hjelp" i feltet for "nyverdi", og en tusenlapp eller to i feltet for antatt salgsverdi. Dette førte til en noe anstrengt tilbakemelding fra skatteetaten om at salgsverdien syntes noe lav, så jeg måtte gi utfyllende opplysninger. Jeg anførte kort og godt at om d'rede Skatteetaten mente bilen hadde en større verdi, ja da kunne man gjerne gi et anslag, men da forutsatte jeg at man kom og hentet bilen og betalte cash kontant det man mente bilen var verdt. Jeg hørte aldri noe mer :-)

Poenget? Det er artig å ha en spesiell bil, men vokt deg vel for Skattemeldingen om du har formue av betydning i tillegg til bilen :-) I Skattemeldingen er det en fordel for eventuell formueskatt at formuesobjekter som hus, bil osv blir verdsatt lavest mulig :-) Ved et reellt salg er det selvfølgelig omvendt! Og tradisjonelt har slike objekter blitt lavt verdsatt av skatteetaten, kall det gjerne en gest for at folk flest ikke skal betale formueskatt! Lykke til videre med en feiende flott bil - Zlatan eller ikke Zlatan!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-05-11 10:29:25 +0200

Hei Ulf! Dette er relativt uvanlige greier. Akkurat hva prisen på disse svært godt utstyrte XC70-ene var har jeg ikke klart å finne ut av. Men jeg vil tippe at en D5 Zlatan hadde en pris på rundt 800.000 kroner her hjemme.

Generelt holder XC70 seg svært godt i pris. Har du en såpass uvanlig utgave som du har her, bør du ta godt vare på den. Dette tror jeg blir en framtidig Volvo-klassiker.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger