0

Godkjennelse av kufanger

spurt 2022-05-04 10:24:07 +0200

anonym bruker

Anonym

Bilen ble i år ikke eu-godkjent med kufanger som har vært på bilen i 11 år. Måtte få dette registrert inn i vognkortet. Alt dette er sikkert helt riktig antar jeg.

Kufanger vært på bilen siden bilen var ny i 2010. Har papirer fra leverandør i Italia at kufanger er godkjent iht. ett eu-direktiv. I god italiensk tradisjon er det ikke mangel på stempel på alle papirene som jeg har liggende:-)

Spørsmål; Det bør ikke være noe problem å få dette godkjent i dag eller....?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-05-04 13:47:20 +0200

Vel, det er ingen annen måte å få godkjent dette på enn å bestille tid hos Biltisynet og ta med bilen og det du måtte ha av dokumentasjon, og ta det derfra. At denne greia har gått under radaren ved EU-kontrollen så og så lenge, er strengt tatt irrelevant, siste gang har du tydeligvis kommet til en kontrollinstans, evnt har man ansatt en ny og flink kontrollør, som har tatt seg bryet med å sjekke vognkortet...vips...så har nok en gammel forglemmelse kommet frem i dagen. Men om man godtar papirer uten stempel, se det avhenger av hva som ellers står i papirene det. Du har to alternativer her: gå i gang med prosessen for å forsøke å få godkjent denne "brukskunsten" foran på bilen...om man vil ha ytterligere dokumentasjon får du ta det derfra....evnt kan du demontere denne greia og vise bilen til den herremannen (eller Tante Streng) som ga deg krøss i margen på EU-kontrollen på ny uten Ku-Skremmaren!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-05-06 10:27:43 +0200

Heisann!

Skjønner godt at du opplever dette som litt rart. Du sier ikke noe om hva slags bøyle du har og ei heller på hvilken bil denne er montert. Svaret mitt må derfor bli litt generelt.

Det har i årenes løp vært mye fram og tilbake rundt dette med frontbøyler og kufangere. Jeg husker min far sleit med dette allerede tidlig på 80-tallet. Så det er ikke noe nytt.

Men nå er de altså forbudt, med mindre bilen ble vist Trafikkstasjonen med nødvendig dokumentasjon fra både de som hadde levert bøylen og bekreftelse fra bilens importør om at de ”godtok” ettermonteringen.

Fristen for dette var 25. mai 2007 – altså for en god stund siden.

Jeg har selv, i kjølevannet av dette, vært med på både å underkjenne en god del biler med frontbøyle på EU-Kontroll. Men også hjulpet veldig mange med å få den godkjent, der det var mulig.

Det virker litt irrasjonelt at biler som har denne ene linjen om at den er godkjent og innført i vognkortet er mer trafikksikre enn biler med likt utstyr som ikke har dette innført i vognkortet. Forstå det den som kan. Men jussen rundt det er klinkede klar.

Det finnes fortsatt godkjente bøyler å få kjøpt til mange ulike bilmodeller. En liten fellesnevner her er at de ikke må går for høyt opp – helt opp til pansret – slik som på illustrasjonsbildet øverst i denne saken.

Bøyler som går opp i høyde med støtfangeren er i de fleste tilfeller kurant. Men én ting er viktig. Den MÅ være E-merket og man må ha med seg den nødvendige dokumentasjonen i bilen. Da behøver man ikke vise bilen, eller å få dette inn i vognkortet. Da er det bare å skru denne på og å tute og kjøre.

Det jeg vil tro har skjedd i ditt tilfelle, der du i mange år har fått bøylen godkjent, er at noen enten har sett litt gjennomfingrene, eller ikke har tolket regelverket riktig tidligere. Verkstedet som har tatt EU-kontrollen skulle nok gitt mangel på bøylen tidligere (Om du har brukt det samme verkstedet hele tiden).

Om du kan få godkjent og montert på igjen din bøyle er jeg vel litt i tvil om. Jeg antar at det er en, forhåpentlig god, grunn til at den er demontert. Jeg vil tro at en tur innom Trafikkstasjonen med papirer hånden og bøylen i bagasjerommet kan gi deg svar.

Eventuelt må du få tak i en ny og E-merket bøyle.

Ønsker deg lykke til og en fin sommer – eventuelt også uten kufanger.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2022-05-04 10:24:07 +0200

Sett: 46 ganger

Sist oppdatert: May 06

Relaterte spørsmål

Antall visninger