0

Stor familie-elbil med god rekkevidde

spurt 2022-04-16 07:39:05 +0100

anonym bruker

Anonym

Vi sliter med å finne riktig elbil. Våre behov er å ha plass til familien (2 barneseter), bur til 2 store hunder, evne til å trekke hestehenger med 2 hester, god plass til bagasje og rekkevidde til å ikke måtte lade for ofte da vi har nær slekt mange timer fra hverandre. For å toppe det hele er det økonomiske taket lavt og gjør at vi må se etter bruktbil.

Hvilke biler ser du for deg kan passe vår situasjon?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-04-16 13:52:45 +0100

Det er en skikkelig deal-breaker i denne gullrekka: hestehenger med to hester. En henger med EN hest veier vel i trakten av 12-1400 kilo, gitt at en hest veier 4-600 kg snakker vi lett to tonn eller mer - noe avhengig av hengerens egenvekt. Noe kynisk sett, utvalget av elbiler med tilstrekkelig tillatt hengervekt er meget, meget begrenset.

Dels er utvalget i elbiler med 2-3 tonn hengervekt meget begrenset, dere finner en grei oversikt HER: https://www.tysse.no/blogg/elbil/hvil... Be advised, veivesenets tilhengerkalkurtor er også et greit hjelpemiddel her. Men ærlig talt, dere spenner buen i overkant mye her: henstehenger og TO hester? Plass til 2 store hundebur og 2 barneseter? Regner med at alle med førerkort har klasse BE eller bedre, kfr at også SAMLET VOGNTOGVEKT butter i mot her! Stikkord: elbiler i denne klassen er tunge, VELDIG tunge! HER finner dere mer om dette med førekort vs vekta her: https://www.hest.no/article.html?news...

HONGQI E-HS9 mangler i denne oversikten, den har "hele" 1500 kilo hengervekt...!

Nja, man kunne sett for seg at en bil som Toyota Proace eller andre varebiler kunne vært et alternativ - iallefall med baksete - men der er hengervekta gjennomgående begrenset, typisk rundt et tonn om bilene i det hele tatt er typegodkjent med hengerfeste.

Dernest har dere denne bagatellen med rekkevidde vs et par tonn hengende der bak: sjekk Tesla- Bjørns meritter med hengeren hekta på en Tesla X, det var på ingen måte problemfritt for å si det sånn. Strømforbruket stiger, om ikke over alle grenser, så tildels heftig. Om dere kjører litt lenger enn si 5-6 mil en vei, ja da begynner moroa! Og nei, Tesla X har IKKE plass til BÅDE to hundebur til "store hunder" OG "god plass" til bagasje!

Der som ellers, når dere skal velge elbil - tenk KJØREMØNSTER - tenk BEHOV. Kanhende elbil rett og slett ikke er det rette for dere - jeg tenker at en seriøs dieselbil med manuell kasse er et bedre valg for de behovene dere har. Jeg ville rett og slett tenkt annerledes her - elbil som skal kunne trekke et par tonn koster flesk og har begrensninger som kanhende er komplisert å kombinere med familiens og kjøremønster her. Noe kynisk sett, det er mye å velge i om man tar utgangspunkt i den feite bunka med tusenlapper dere må bla opp for en elbil som har tilstekkelig hengervekt! Jeg ville gått for VW Caravelle eller tilsvarende, evnt en større syv-seter - gjerne med firehjulstrekk - det gjør noe med tillatt hengervekt, det gjør noe med evnen til fysisk å trekke et par tonn.

Og nei - ikke tenk tanken engang på å velge en bil med "akkurat såvidt nok" tillatt hengervekt! Vær SIKKER PÅ at dere har NOK med en margin å gå på, det er IKKE kjekt å møte Biltilsynets utekontroller med altfor mye vekt her! Ellers: lykke til med både bil, barn, hunder og hester, vi pensjonister har nok med hund og katt og stasjonsvogn - sistnevnte en liten nusselig firehjulstrekker med to ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger