0

Ulike typer Xdrive

spurt 2022-03-28 18:08:06 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Jeg har nylig kjøpt min første BMW med Xdrive. Det er en X2, 2.0 diesel 190hk 2018 mod. Jeg var tidligere av den oppfatning av at BMW sitt Xdrive system var likt på alle BMW, men på min X2 er det i utgangspunktet fremhjulstrekk og så kobles bakhjulene inn ved behov, mens andre modeller har permanent firehjulstrekk med i utgangspunktet fordeling 40/60. Jeg har vært i kontakt med BMW Norge for å få mere info om hvordan systemet fungerer i praksis, men blir henvist til forhandler. Forhandler sier de ikke har detaljkunnskaper. Har du tilgang på ytterligere teknisk info, eller råd om hvor jeg kan søke slik info? Hadde jo håpet å få litt info fra BMW Norge. :-)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-03-28 21:33:11 +0100

Google er din beste venn: https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_xDrive

For meg fremstår det som om din BMW har en variant over temaet Haldex, og det er unektelig synd at du får såvidt stemoderlig behandling av BMW Norge når du undres på kviisleis ditt firehjulstrekk fungerer. Men sånt skjer i de beste familier, begrep som "service" og "kunnskap" er liksom ikke helt på samme nivå som vi var vant til i tidligere tider. Ellers vil du sannsynligvis også finne videosnuttter som belyser dette i detalj for alle varianter over temaet XDrive og litt til. På din bil vil systemet i utghangspunktet først og fremst gi deg bedre fremkommelighet, men i og med at styringen av firehjulstrekket spiller sammen med bilens ESP/antispinn, vil du få bedre stabilitet også. Win-win, dette er gode greier, og X2 er en feiende flott bil på alle vis! Lykke til med BMW!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-03-29 07:50:00 +0100

Mange takk for svar Norulf. :-) Ja X2 er faktisk en veldig artig bil. Og ikke feil med 0,48 lpm på langkjøring i disse dager heller. Jeg burde jo ha funnet den wiki artikkelen selv.. Ja det er litt forunderlig at når man er autofil og søker info fra kilden, at det er slike svar man får tilbake. Ett annet spørsmål jeg har stilt er ang dekk. Stjernemerkede dekk på sommerdekk, like dimensjoner på alle 4. Kan man da bruke sommerdekk som ikke er stjernemerket med samme dim? Nei sier de. Ok, men vinterdekkene er ikke stjernemerket, da kan de ikke svare. Nordiske vinterdekk leveres ikke med stjernemerking, kun europeiske. Og bilen er levert fra forhandler med nordiske vinterdekk uten stjernemerking. Ikke at jeg har problemer med å kjøpe stjernemerkedte sommerdekk, men man blir jo nysgjerrig :-)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-03-29 08:51:41 +0100

Vel, det er et aldri så lite tricks med vår gode venn google: det er ikke uten videre like enkelt bestandig, man bruker bevisst forskjellig vekt på søkeordene du taster inn. For å si det sånn: det er ikke alltid like intiutivt å finne de "rette" søkeordene for å finne det du ønsker deg. Dels fordi søkemotoren egentlig har "nynorsk" som utgangspunkt, dels fordi google lever av å pushe reklame. Da blir det som det blir - man må rett og slett ha litt flaks - og til tider beherske engelsk - som jo er det egentlig "NYnorsk" - på morsmomålsnivå - for å finne veien i jungelen der ute. Ellers finnes det mange andre artikler omkring både Xdrive og Haldex, noen er bedre enn andre, men fordelen med Wikipedia er at det er like uformelt, like lettlest som de magasinene vi liker å lese når vi sitter på do. Prisen er selvfølgelig at artiklene er skrevet av brukere som deler det de selv har lært med seg, noen ganger er det et tildels svært så seriøst, til og med vitenskapelig nivå, andre ganger er det litt enklere. Og fellesnevneren - den er at at det hender det glipper litt! Men artikkelen om XDrive var helt grei den - verdt det man betaler for den og litt til! Derfor liker jeg Wickipedia, plattformen brukes faktisk som publikasjonskanal for mer seriøse forskringsarbeider også! Så får man bare være LITT kritisk av og til - når noe er for godt til å være sant, så er det ofte det!

Mhp Haldex er det en "billigversjon" av AWD, men absolutt grei nok til sitt bruk. Jeg har Haldex 5 op min Wolfsburger, det er foreløbig siste variant over temaet, litt kraft på bakhjulene hele tiden og raskere respons, fungerer som den skal og et greit alternativ for de av som ikke har stinn lommepung og anledning til å legge en pen bunke sedler til på bordet for å få det være seg Quattro eller f.ex de mer kompliserte versjonene av Xdrive. Meningen med livet er å finne en serie av kompromisser, ikke sant? Og 0,48 på mila er absolutt respektabelt og veldig greit i disse ulvetider!

Mhp dette med dekk - en liten øvelse i dette med google: tenk litt som du ville gjort om du skulle spurt en idiot av en datamaskin om dette: gjerne norsk - da får du først og fremst opp norske sider - men på nynorsk ville spørsmålet blitt .....what is this: det gir søkestrengen "dekk stjernemerket hva er dette". Skriv inn dette spørsmålet til vår gode venn google, så får du opp mange spenstige svar på dette! Uten at jeg kjenner 2-serie i detalj: BMW har en tendens til å operere med litt bredere fotavtrykk bak. Dette stiller spesifikke krav i forhold til rullediameteren, i tillegg er det jo sånn at med AWD...så befinner det seg uvegerlig litt mer leamikk under bilen din! Den duppeditten som fordeler kraft mellom for- og bakaksling er cluet her: om dette systemet skal leve lenge i landet, må rullediameteren ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-03-29 20:29:46 +0100

WOW, takk! :-D

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger