0

Plass til HELE familien

spurt 2022-03-21 17:08:08 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny,

Vi er en familie på to voksne og fem barn fra 4 til 16 år. Når hele familien skal på tur blir det grangt om plassen, spesielt vinterstid hvis alpinski, staver og støvler pluss bagasje skal med. De tre eldste barna begynner også bli for store for trange 3.rader. Hva er ditt råd for oss mht ny bil? Vi leaser i dag en XC90 T8, som vi er storfornøyde med, men det koster og vi skulle gjerne hatt en elbil. Finnes det alternativer som er rimeligere, der man f.eks kan benytte seg av en liten tilhenger når behovet melder seg?

Mvh en litt rådløs fembarnsfar

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-03-21 19:57:32 +0100

Først og fremst, leasing har sin pris. Den biten bør dere sjekke nøye før dere tar avgjørelse om nye leasingavtale. Dernest bør dere sette dere ned og vurdere behov og kjøremønster nøye. Elbiler fungerer best for dem som har et kjøremønster der man i stor grad kjører innenfor en radius fra hjemmet der man kan klare seg med hjemmelading, subisidært om man har en meget snill arbeidsgiver. Det ligger også i sakens natur at mulighet for hjemmelading - det er et må-ha.

Dette med rekkevidde påvirkes i stor grad av kulde og vinterføre....for ikke å snakke om at skiboksen der oppe på taket må med i regnestykket. Og henger+ Kommer an på hva du mener med liten henger det! Mange elbiler har kun godkjenning for et trillebår med hengerfeste, mens andre har noe henimot en anvenbar maksimal tillatt hengervekt. Men om du måtte ha behov for å trekke hengeren med deg lengere strekninger- ja da skjer det mye med rekkevidden! Har dere forresten hytte på fjellet og mulighet for å innstallere lader der...?

I det helel tatt_ se på behovene når dere er ute på ski, ut i trærne opp i fjellet: ladetilbud der dere ferdes er en ting - dernest ladekø. For ikke å snakke om denne greia med at kommersielle ladetilbud har sin pris. Sånn er det bare, og med utsikter til et mildt sagt spennende energimarkedet i EU - som vi jo på godt og vondt er en del av - er det på ingen måte gitt at elbil blir et spesielt billig alternativ fremover. "Jamen- dieselprisen osv"? Vel, oljeprisen kommer til å gå rett i taket om EU gjør som USA sier og boikotter russisk olje. Om også gass står på boikott-lista, ja da blir strømprisen minst like spennende som dieselprisen, enn si benzinprisen, fremover. Legg til at i neste statsbudsjett er det sannsynlig at poltikerne vil være mer interessert i å jakte mulige inntektskilder for Staten enn ellers. Da vil elbilfordelene stå høyt oppe på lista, enten vi liker det eller ikke. Poenget? Vær nøkternt realitisk: elbil er ikke nødvendgvis veldig mye billigere på verken kort eller mellomlang sikt. En helt annen ting er at tilgangen på nye biler kan bli begrenset over kortere eller lengre tid, en prognose jeg så forleden antydet et par-tre år der produksjonen vil bli redusert med anslagsvis 5 millioner biler på verdensbasis. Høres ikke mye ut ifht en totalproduksjon på rundt 80 millioner biler, men henført til det norske markedet er det voldsomt mye. Det kan bli dårligere tilgang på nye biler, det kan bli bedre - fasiten ser vi ikke riktig ennå.

Uavhengig av dette, det vil også i stor grad påvirke de valgene dere skal gjøre nå. Om jeg skulle hatt en syvseter med elektrisk drivlinje, ja da ville jeg nok sett hen vil den nye VW-bussen. Men så var det dette med leveringstiden da, det er en skikkelig joker for tiden! Og nei, å kjøpe bruktimportert elbil - ofte nesten-ny - er ikke ubetinget smart: ja, leveringstiden er ofte kort, men dere ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-03-22 09:06:14 +0100

Mercedes har en elektrisk V-klasse som har god plass. Fin å kjøre. Ikke av de med lengst rekkevidde. Kanskje nok ? Krever nok et solid budsjett. Verdt å kikke nærmere på?

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-03-22 11:54:32 +0100

Ja, skulle til å si det samme som Helmar, sjekka litt videre i dag, ser at Mercedes bla har en feiende flott 7 -seter . EQB heter barnet, til Mercedes i Norge å være, mye bil for pengene, OK rekkevidde men ikke hengerfeste. Jeg ville imdlertid satt hengerfeste langt ned på lista her, EQB fremstår for meg som et veldig godt kjøp på alle vis forøvrig. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-03-22 14:15:45 +0100

Og så har du EQV hvis B blir for liten 😊

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2022-03-21 17:08:08 +0100

Sett: 104 ganger

Sist oppdatert: Mar 22 '22

Antall visninger