0

Bilbeskyttelse.no

spurt 2022-03-21 15:50:18 +0200

Jeg har fått et tilbud (uoppfordret) i posten hvor det står at "fabrikkgarantien for din bil er utløpt. Du kan utvide beskyttelsen din i ytterligere fem år gjennom en ny garanti". "Tilbudet" koster 2995,- pr år.

Mitt spm er: Er dette seriøst? Vet dere noe mer om hva dette er for noe? Hvordan kan en forlenge fabrikkgaranti ved å betale til en 3. parts aktør. Jeg stusser!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-03-21 16:03:40 +0200

Jeg har dessuten superdekning på bilforsikringen, så burde vel være godt nok det?

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-03-21 19:39:53 +0200

updated 2022-03-22 22:40:44 +0200

Først og fremst, flere aktører i norsk bilbransje har gått ut og advart mot dette "tilbudet". I beste fall er det en form for forsikring som kanhende dekker alt og ingenting når det kommer til stykket, i verste fall er det reinspikka svindel. For meg fremstår disse aktørene - som attpå til seiler under flere firma-adresser og firmanavn - som noen man rett og slett bør styre unna.

Når det gjelder "superdekning", er det og for seg en grei ting, det gir utvidet dekning i forhold til vanlig kasko, ofte inngår motor og drivverk i dekningen. Men be advised, forsikringsbransjen gir ingenting ved dørene, det går en grense for hva denne "supergreia" dekker, bla foreligger det en begrensninger ifht bilens totale kjørelengde og alder. I korthet: den summen du eventuelt får dekket, reduseres progressivt med bilens alder. Om vi er litt djevelens advokat her: sånn må det nødvendgivs være. Slike begrensninger finnes i alle slike tilleggsprodukter, også de garantiordninger du ellers kan kjøpe hos enkelte bruktbilforhandlere. Men igjen: den derre du har fått i posten: det er mye som mangler på at dette skal fremstå som en seriøs aktør.

Forøvrig er det enkelte selskaper som opererer med en pris før, en helt annen pris etter. Med det mener jeg at du bla betaler for - fritt sitert vilkårene i mange selskaper - å få en erstatning som gjør deg i stand til å kjøpe en "mest mulig lik bil i samme stand" som den du hadde om bilen skulle bli kondemnert. Vel,det er i beste fall en ekstrem overdrivelse. Takstmannen er lært opp og kjøpt og betalt av selskapet, og baserer seg på "listepriser" fra "Rødboka, alternativet et meget selektivt utvalg av påsått "tilsvarende" biler på finn. Med en bil som er si eldre enn 5 år, blir den meget raskt kondemnert fordi det ikke "lønner seg" (for selskapet å reparere si en bulka forskjerm og en dør. Så galt kan det være! "Tilbudet" om erstatning kommer lynraskt, kfr at din avtale om LEIEBILDEKNING kun løper FREM TIL BILEN DIN ER ERSTATTET! Altfor ofte er dette et skambud, basert på etter mitt skkjønn, helt andre premisser enn det som uttrykkelig fremgår av vilkårene. I tillegg fremkommer ofte teksten "endelig erstatning" i bunnen av arket, og implisitt ligger i noen tilfeller, også en avgjørelse om skyld-deling. Om motparten har samme selskap som deg eller er forsikret i et heleiet datterselskap av ditt selskap - ja da er det nærmest automatikk i at man prøver seg på en liten frekkis her!

Derfor: ha ALLTID kamera i bilen, bruk det aktivt etter enhver kollisjon, stor eller liten! Dernest vil du i de aller fleste tilfeller være tjent med å tilkalle politiet og be dem å opprette sak, spesielt om motparten har opptrådt uaktsomt. I denne sammenheng skal du også ALLTID nevnte alle "vondtene" du opplever etter smellen, og i ettertid: oppsøk lege, oppsøk lege, oppsøk lege og få journalført hver minste filleting som måtte kjennes vond ut! Ikke for å "lure" seg til erstatning, men fordi du ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-03-22 22:41:25 +0200

Jeg glemte en ting på lista: DASHCAM - fast montert i toppen avfrontruta, gjerne inntil den greia du har i midten ved speilet - med fast strømforsyning fra de sikringskursene du har tilgang til her - er en veldig god "tilleggsforsikring" mot såvel kjeltringer som kjører som idioter generelt og prøver å vri seg unna ansvaret - som forsikringselskaper som prøver seg med "skyld-deling" i tide og utide.

Og tror meg- det skjer når du minst venter det! Å følge "oppskriften" her vil kunne utgjøre en betydelig forskjell i ditt favør - og et dashcam - sammen med gode bilder fra skadestedet og f.ex en politisak som konkluderer med "grov uaktsomhet" fra motpartens side - det er noe som får selv det største rassh*let av en saksbehandler på det være seg din side av bordet eller motparten til å stikke pipa i sekk! Poenget? Å sørge for gode samarbeidspartnere, og gjøre de rette tingene når uhellet skulle være ute, det er alfa og omega. Og tro meg, selv om vi selv kjører som en gammel jomfru på vei til kjerka på søndagen, selv den beste kan få den berømte idioten bak svingen i fleisen! Det har skjedd meg - bank i bordet - kun en gang har jeg opplevd dette - det må jo skje før eller siden - selv om den kloke og forsiktige stort sett unngår ulykker, enn si klarer å finne måter å vrenge unna på når den kjente "ingen" kommer fresende bånn gass forbi køen rett mot deg og andre festlige ting. I det hele tatt: de "rette" forsikringene, jolly fine, men like viktig er det å ha en defensiv og fornuftig kjørestil, og det derre med "utvidet" garanti? Der er det et normalt godt service og vedlikeholdsregime som gjelder,i min verden gjør dette at bilene mine har levert både 4 og 500.000 km uten nevneverdige problemer. Ta vare på bilen og den tar vare på deg! Glem forøvrig ikke ut dette med understellsbehandling, kfr over! Møller sin "rustgaranti" er et godt eksempel på en "garanti" som har vilkår som gjør den omtrent like mye verdt som papiret den er skrevet på.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger