0

Mindre hjul

spurt 2022-03-16 17:07:28 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg har bestilt Tesla model Y igjen. Jeg solgte min forrige en uke etter å ha mottatt den pga. ekstremt dårlig komfort og en skremmende opplevelse på E18 ved 90 km/h pga. kraftig regenering som løste bakhjulene flere ganger. Det med regenering håper jeg virkelig at Tesla fikser innen neste vinter, mens det andre med komfort har jeg tenkt å løse med mindre hjul, etter anbefaling fra flere på Facebook. Jeg er veldig opptatt av komfort og jeg vurderer å gå enda en skritt lengre enn andre: orginal hjul , 255/45 19" , bytter de til 235/55 18" , mens jeg vurderer og tenker at det blir enda bedre komfort med 225/60 18" ? Hva tror du ?

Takk. Mvh. Amir

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-03-16 21:15:18 +0200

Jeg tenker at det på ingen måte er gitt at Tesla gjør endringer med problematikken knyttet til regenereringen. Det er så enkelt som at Norge er et lite marked, og i andre markeder? Der har man ikke den norske vinteren. Når det gjelder dette med komforten, ville jeg rett og slett valgt en helt annen bil, selv om det nok gjør en forskjell å endre dekkdimensjon. Når du beskriver din forrige opplevelse som "ekstremt dårlig komfort", ja da vil du kanhende gå fra "ekstremt dårlig" til bare "dårlig". Ærlig talt: man svir ikke av hundretusener av kroner på en bil som ikke matcher de krav man måtte ha - som komfort - og sikkerhet. Det du beskriver med regenereringsproblematikken, utgjør i aller høyeste grad en sikkerhetsrisiko. Se heller i retning av en fabrikant som har mer erfaring, for ikke å snakke om et mer seriøst forhold til sikkerhet: f.ex Volvo, som jo også har mange spennende elbiler på gang. Noe kynisk sett: Tesla kan ikke gjøre noe som ikke Volvo kan gjøre bedre.

Og skulle du likevel stå løpet ut og vente i lange tider på en ny Tesla Y: sørg iallefall for at det ikke er deg som blir sittende med regninga for dekk og felger som er bedre egnet for deg. Mhp dimensjonen ligger det i kortene at jo mer "dekk" du har mellom deg og veibanen, jo bedre blir komforten. Slik jeg forstår det, ser du for deg å gå over til dekk som har noe høyere skuldre og noe smalere "fotavtrykk". Høyere skuldre gir mer dekk mellom deg og veibanen, greit nok, og således mer "dempning". Noe smalere fotavtrykk vil redusere støynivået betraktelig, og velger du dekk fra "rett" fabrikant, hjelper det også godt på. Nokian hhv Michelin har begge dekk som er konstruert med henblikk på lavt støynivå, men be advised, påse at dekkene har rett lasteindeks for bilen det er snakk om. Dernest er det viktig å passe på at den kombinasjonen av dekk og felger du ender opp med, er innenfor lovfestede krav ifht bilens typegodkjente dimensjoner, herunder er rullediameter og impress det mest relevante. Dette bør imidlertid Tesla Norge kunne hjelpe deg med.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger