0

momsfradrag

spurt 2022-03-16 13:21:17 +0200

anonym bruker

Anonym

dansk indregistreret varebil.Jeg er norsk momsregistreret.men kan ikke fratrække indgående moms på bilreparation,fordi jeg ikke har grønne plater. det kender jeg ikke noget til.Jeg har momsfradrag på diesel hotel osv. findes der nogen forklaring på det ? mvh Jørgen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-03-16 16:18:57 +0200

Rette vedkommende her er det norske skattedirektoratet evnt skattetaten. Ta en telefon, legg frem problemet, om den du treffer ikke kan svare, ja da vil du bli satt over til noen som kan svare. Om du ikke er fornøyd med svaret, ja da er den norske skattebetalerforeningen et alternativ. Strengt tatt en medlemsorgansiasjon, men overfor våre danske brødre gjør nordmenn flest litt ekstra.

Ellers tenker jeg at det problemet du opplever, kan skyldes at bilen din er registert i Danmark, og derved ikke uten videre er definert som varebil klasse 1 eller 2 i det norske skattesystet. Å omregistrere bilen kunne vært en løsning, men dette med EU og norske særavgifter gjør i beste fall dette meget, meget tungvindt. ja, man skulle jo tro at du burde kunne utgiftsføre reparasjoner og servicekostnader likevel, men det kan være en særbestemmelse, og det kan være at ditt lokale skattekontor tolker lovgivningen feil. Derfor: ta det opp som nevnt over.

For ordens skyld: den norske skattelovgivningen, spesielt den delen som har med firmaer og moms å gjøre, er komplisert å sette seg inn i. En stakkars næringsdrivende, som jo du er, må ofte bruke mer tid på å sette seg inn i de aktuelle bestemmelsene enn å tjene penger! Du skal ikke se bort fra at det kunne vært greit for deg å være medlem i den norske skattebetalerforeningen, det gir deg bla gratis rådgvining innenfor satte grenser og tilgang til relevante artikler og informasjon. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-03-16 16:23:42 +0200

HER finner du foørvrig et greit oppslagsverk: https://lovdata.no/static/MVA/mva-201...

  • Og HER finer du en arikkel som ifallefall forklarer litt om grunnlaget for hvorfor du ikke får utgiftsført reparasjoner etc på din danskregisterte varebil sånn uten videre - man ser den antagelig som en personbil....så lenge den ikke er registert som varebil klasse 2 i Norge....: https://www.bygg.no/varebil-klasse-1-...
rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger