0

Bedre lyd på 2.5T Volvo

spurt 2022-03-16 01:53:57 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, har kjøpt meg en Volvo S60 2.5T 2004 mod og ønsker meg bedre lyd på bilen. Har letet etter eksosanlegg i noen dager men finner ingenting passende. Burde jeg gå for eksosanlegg for bedre lyd eller finnes det andre alternativer?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-03-16 10:11:22 +0100

Tja, det billigste er baufil, resulktatet er stort sett det samme: alt som minner om "bedre" lyd er en ekstrem magnet som tiltrekker seg gutta i kjeledress, enn si gutta med litt mer strikse uniformer og ordet "Politi" på ryggen, med gråt og tenners gnissel fra din side som følge når de river skiltene av bilen din. Sånn er det bare, skal du "tukle" med eksoanlegget, må det være lovlig og godkjent av Biltilsynet. Det innebærer at produsenten av de delene du nok sliter litt med å finne til en såvidt gammel bil, attpå til av en sort som ikke er blant dem det finnes mest sånne deler til, må sørge for å innhente målinger fra akkrediterte laboratorier og ditto godkjent dokumentasjon på at alle mynidhgetskrav overholdes. Og tro meg, denne greia med "støy" er den enkleste biten her! Det som virkelig gjør dette komplisert, er utslippskravene. Bilen skal - etter montering av disse morosakene - overholde satte krav i henhold til gjeldende regelverk og bilens typegodkjenning. Uten unntak.

Rett nok vil du kunne "slippe" med de opprinnelige kravene ifht det året bilen ble typegodkjent, men som du sikkert vet, så tidlig som si 80-tallet kom det en kraftig innskjerping av miljøkravene hos våre svenske venner. Rett nok lå Norge noen år etter, men det hjelper så alikevel lite når du har en Volvo - attpå til såpass ny at den hører inn under et strengere regime med god margin. Sånn er det bare, mitt råd til deg er å glemme denne greie med "bedre lyd" på en ellers feiende flott bil med en skikkelig god motor under panseret, bruk heller pengene på et generelt godt vedlikeholdstregime, herunder understellsbehandling og jevnlig etterbehandling. Også Volvo ruster - og du har en bil som er vel verdt å ta vare på, gitt at den ellers er i alminnelig god brukstand. Har du penger til overs i disse ulvetider, tenk sikkerhet: bruk dem på gode dekk, bedre støtdempere osv! Da tar du vare på både deg selv og bilen. Ellers er jo Sverige et godt land når det gjelder Volvo - på alle vis. Om det finnes GODKJENTE - med trykk på GODKJENTE - eksosanlegg med annerledes lyd noe sted for akkurat denne bilen - er det i Sverige. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger