0

STEINSPRUT PÅ KROM...

spurt 2022-03-15 10:32:34 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Beny!

Jeg har fått en steinsprut på kromfeltet oppe på grillen. Den er 1-2 mm med en viss dybde ned i metallet.

På sist service spurte jeg merkeverkstedet om de kunne gjøre noe for å fjerne skaden. De mente at å slipe ned ville bare forverre, og anbefalte å legge/forsegle med original klarlakk, og det ble utført. De opplyste også at krom ruster ikke.

Likevel, stenspruten ligger der og irriterer meg. Nå mot vår når vask, shampo og polering skal gjøres, er det virkelig ikke noe mer man kan få til, slik at steinspruten forsvinner eller i det minste begrense den visuelt?

Med vennlig hilsen

Aksel Halvard Sivertsen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-03-15 17:48:14 +0200

Nja, du kan levere den aktuelle delen til ny forkromming, eller du kan rett og slett skaffe en ny og bytte den ut. Og ja, opp gjennom åra har jeg sett remedier som angivelig skal kunne "fikse" den sorten skader, men det blir aldri bra, det blir alltid synlig. Det du kunne prøvd, var å kontakte et lakkeringsverksted, eventuelt prøvd selv med lakk som minner om krom eller sølvfarget felglakk. Biltema har faktisk en sånn - utrolig nok. En liten sprut ned i plast-toppen på sprayboksen, en meget, meget tynn pensel eller en tannpirker, en bitteliten dråpe med lakk som akkurat fyller skaden kan være en løsning. Men be advised, det blir meget lett mer synlig enn den opprinnelige skaden. Det er jo ikke uten videre mulig å slipe ned området i og rundt skaden etterpå heller.

Og nei, krompolish - kall det gjerne et mildt slipemiddel - litt heftigere enn tannkrenm - fungerer heller ikke. Om det hadde vært si et aluminiumsdeksel, jolly fine, det blir utrolig blankt, men krom er veldig, veldig hardt. Dessuten er sjiktet meget tynt: du får IKKE polert vekk skadene.

Greia med klarlakk er mao etter mitt syn et fornuftig kompromiss. Vil du ha det bedre, forkromming eller ny del. Jeg ville nok resignert her og latt det være som det er, du vil jo så alikevel få ny steinsprut to millisekunder etter at du eventuelt har skiftet delen. Ja, det er irriterende, men det er store problemer, og det er litt mindre problemer som man kan leve med. Ellers er det korrekt som verkstedet sier, krom ruster ikke, men det gjør stålet som ligger under krommen. Ved ny steinsprut er altså klarlakk på det sterkeste å anbefale! Lykke til videre med en ellers feiende flott bil!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger