0

Skriftlig bekreftelse garanti

spurt 2022-03-11 12:01:06 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei.

Vi kjøpte en ny Skoda Enyaq av Albjerk Bil i Drammen som er autoristert Skoda forhandler. Denne bilen er hentet inn ny fra Tyskland. Det vil si at den har to års nybilgaranti og så skal Albjerk bil stå for de resterende årene. Albjerk Bil nekter nå oss og få det skriftlig hvilke type og lenge på garantien bilen har. De henviser til at vi har fem års reklamasjonsrett og den overstiger garantien. Dette slår vi oss ikke til ro med. Hva tenker du?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-03-11 13:44:01 +0100

Nei, reklamasjonrett er ikke det samme som garanti. Reklamasjonsrett er noe man har med hjemmel i den norske kjøpsloven, mens garanti pr definisjon skal gi noe mer. Spørsmålet er om bilen er "gråimport", eller tatt inn som nybil gjennom Møller-systemet. For min del ville jeg nok først sjekket kjøpekontrakten her....dernest ville jeg forhørt meg med forbrukerrådet, gjerne også juridisk avdeling hos NAF, og tatt det derfra. Nå er NAF primært en medlemsorganisasjon, er dere ikke medlemmer, ja da må dere spørre riktig fint. Det verste dere kan få er et neeeeeeeeeeeei. Etter denne runden - som med litt flaks ikke tar mer tid enn et par telefonsamtaler - tar dere igjen kontakt med bilforhandleren.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger