0

Girkasse 2014 cx-5

spurt 2022-03-08 19:50:49 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, jeg og min svigerfar har hver sin mazda cx-5 som er samme modell og har ca samme km stand (105-112 000km). 2,2 150hk diesel automat. Nå har hans mazda begynt å ule noe fælt ifra girkassen, og etter en inspekson på merkeverksted konkluderer dem med at girkassen må skiftes uten at dem faktisk kan si noe om hva som egentlig er galt, foruten ulyden, virker kassen helt som den skal, lyden kan best beskrives med en gammel manuell bil som kjører hurtig i revers, tannhjuls hyling/høyfrekvent lyd. Lyden øker med farten på bilen uavhengig av gir, men blir markant høyere ifra 3 gir og oppover om man kjører kassen manuelt. Syns det er for galt å skifte en kasse når dem ikke har en klar konklusjon med tanke på hva det koster -76000,-kr.

Har dette vært et kjent problem med desse bilene ?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-03-09 17:12:13 +0100

Sånne lyder kan skyldes drev som har feil vinkel i forhold til hverande. Skal ikke mye til før det hyler, og bortsett fra å skifte girkassa, kan et verksted som har spesialisert seg på automatkasser, muligens ta ut girkassa og overhale den. Alternativt kan det være at man har byttekasser, verdt å spørre seg litt for. Ellers kan man kanhende gjerne kjøre en stund med dette, om man ikke blir gærn' av lyden. Men be advised, før eller siden kan det si ka-poff. Da bør man helst ikke være på bilferie langt nede i Europa eller noe anent festlig! Ellers er nok ikke dette noe enkelt som forsvinner ved et oljeksift. I hine dage fyllte rett nok bruktbilselgere ofte det være seg ekstra tykk olje eller sogar sagmugg på girkasser og kardanger som hylte, men det er liksom ikke noen egentlig kur, det bare reduserer symptomet på at noe er gæli. Om dette har vært et kjent problem? Ikke som jeg kan erindre å ha sett, men skriv gjerne spørsmålet på lista når dere kontakter et spesialisverksted for automatkasser, som også kan gi et kvalifisert råd om hvordan dere kan gripe dette an. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger