0

Er dette en pålitelig bil?

spurt 2022-03-08 14:19:15 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei!

Kan denne fungere greit som første bil, og trekke hest en gang i mellom? Ting som er lurt å tenke over? Eventuelt andre merker og modeller som kan være fine å vurdere?

2010 modell med manuelt gir, trekker 2 tonn. Skulle helst hatt automat, men ser prisene er mye høyere på de.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-03-08 14:54:47 +0100

En ting er sikkert, om du skal trekke hest og opp til et par tonn, glem automat. Det er å tigge om trøbbel! Dernest: 2.0 TDI er et must, benzineren er ikke i nærheten av å ha nok anvendbar kraft fra lve og midlere turtall til at du kan drasse rundt på hestetralla. Men selv da: to tonn og "førstebil"? Det er en dårlig combo, skal dette gå nogenlunde greit, må du lære deg å kjøre på moment fremfor turtall, og ikke minst, ha klart for deg at du heller må redusere farta litt fremfor å trekke livskitten ut av den stakkars bilen, spesielt i stigninger. Dernest: en vogntogvekt på mellom 3.5 og 4 tonn er en krevende øvelse å stoppe - dette er ikke tingen for noen med ferskt førerkort! Sånn bortsett fra den opplæringa du måtte ha fått for å ta hengerlappen...få gjerne råd og et par ekstra timer med noen som har kjørt med slep på personbiler en stund før du legger i vei!

Ellers er firehjulstrekk ikke bare en fordel, det er et må-ha her. Kun forhjulstrekk er noe dritt med tunge slep. At du med en eldre Tiguan ender opp med Haldex 4, er forsåvidt til å leve med, det fungerer. Men igjen: ingen røkking her - kjør med conduite! Ikke fordi Tiguan er noen dårlig bil, men å drasse på hest og kjerre - det er krevende for en hvilken som helst bil! At du tenker i retning av Tiguan har formodentlig med budsjett og førstebil å gjøre - større firehjulstrekkere koster som kjent skjorta - og det å gå for en enda eldre bil enn 11-12 år - det er dårlig karma uansett.

Ellers er Skoda Octavia også et alternativ her, men velg 2.0 TDI, manuell kasse, firehjulstrekk. Skoda Yeti er en outsider som du kan få for grei pris, samme oppsett her...så får du kanhende en nyere bil enn du ville fått med Tiguan. Lykke til - men glem ikke å innhente gode råd og opplæring om du kan!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger