0

Fiatbobilveteran

spurt 2022-03-04 20:38:12 +0100

anonym bruker

Anonym

Bobil veteran 85-modell Fiat: vi har seler kun i forsetene. Er det lovlig for andre passasjerer å sitte bak uten sikring med belter? Mvh Jan Rune.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-03-05 10:45:24 +0100

Om bilen er typegodkjent uten belter i baksetene....hvilket gjelder ganske så mange biler fra tidlig 80-tall....er det så enkelt som at man jo ikke kan bruke belter som ikke er der. Men at det er spesielt smart? Nada. I den grad denne bilen i det hele tatt er noe man bør kjøre med om man tenker sikkerhet: jeg ville definitivt sjekket muligheten for å montere belter også i baksetene, det er ikke umulig at det finnes fester for montering. Kfr at selv Lada 1500 anno 1974 hadde fester for montering av belter i baksetet - og som vi vet - Fiat var "pappaen" til Lada-fabrikken.

Koster ikke allverden og kan bety mye om ulykken skulle være ute. Dernest ville jeg vurdert å skifte beltene foran samtidig - så mange tiår gjør noe med beltene - uansett. Greit nok at bilen i seg selv ikke er noen høydare mhp sikkerhet, men den kloke gjør det han kan for å opprettholde et minimum av sikkerhet. Vær også nøye med løpende service og vedlikehold. Ellers er dette helt klart en bil jeg vel ville brukt med måte: det er IKKE bilen man legge i vei på virkelig lange ferieturer med. Ikke på grunn av alder vs pålitighet, på grunn av begrenset sikkerhet. Kjør med vett, vær over gjennomsnittet oppmerksom, så kan det gå greit! Lykke til og god tur!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger