0

DIY fikse dype riper

spurt 2022-03-01 16:24:28 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, Jeg har fått noen dype riper (noen går gjennom lakken og andre er mer overfladiske) på et svært begrenset området på passasjerdør forran, etter et uheldig møte med en murstolpe i en garasje. Det er ingen andre bulker eller skader. Var en tur innom merkeverkstedet til Toyota og de bestilte lakkstift til meg. Jeg har aldri reparert noe sånn før, aldri polert bil eller gjort annen form for bilpleie enn standard vask. Hva anbefales at jeg gjør av eventuelt forarbeidet? Hvordan bruke lakkstiften best mulig? Eventuelt etterarbeid? Anbefalte produkter eller verktøy til arbeidet? Jeg kommer til å spørre verkstedet også når jeg henter lakkstiften, men ønsker å høre litt flere erfaringer.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-03-01 17:01:11 +0100

Det eneste du kan oppnå med en lakkstift, er en delvis forseglig av metallet. Men har ripene vært der en stund, om så bare dager, og det kommer fuktighet til, er det allerede grunnlag for rustdannelse i metallet når vi snakker om riper som går gjennom lakken og sannsynligvis da også helt ned til metallet. Dette må du ha i bakhodet - uten en god grunning og noe i nærheten av en proffesjonell jobb, risikerer du å få rustdannelse. Om bilen ellers er i grei stand, ikke altfor gammel og så videre, er Smart Repair en vesentlig bedre løsning. Det dreier seg i korhtet om en proffesjonell utbedring av skaden, men begrenset til et mindre område. Det blir vesentlig billigere enn å lakkere hele flaten, slik vi er vant til, og det blir knapt synlig om du velger en seriøs, velrenommert aktør. Det finnes firmaer som har spesialistert seg på dette, og det finnes karosseriverksteder / lakkeringsverksteder som har dette på "lista" over ting man gjør. Google er din beste venn, sjekk i området rundt deg, du finner sannsynligvis flere firmaer som gjør dette.

Når det gjelder dette med lakkstift, er det først og fremst for å utbedre meget små skader, gjerne skader uten spesielt stor betydning, si steinsprut på fronten av bilen og så videre. Nei, det blir aldri helt bra, men er man kjapp og forsegler "hølet" raskest mulig, ja da kan man være heldig og forhindre, iallefall bremse, rustdannelse. Ja, jeg er fullt klar over at du kanhende har kameraet som vil fortelle deg at de som driver med Smarte reparasjoner "bare" bruker lakkstift eller bittelitt spray, og polerer etterpå, men det er ikke hele sannheten: for det første er en proffesjonell lakkerer som regel svært dyktig på å finne "rett" farge, dernest har han lang erfaring i å bruke utstyret sitt, sannsynligvis en form for punktsprøyte, dernest har han poleringsutstyr i samme klasse og ikke minst, erfaring i å bruke det. Ja, man kan endelig forsøke å fikse sånt sjæl, jeg har forsåvidt gjort det noen ganger, men det blir aldri i nærheten av like bra som det arbeidet proffesjonelle utfører.

Det er mao på sett og vis et spørsmål om hvor alvorlig skaden er, bilens generelle stand, les verdi, hvilke forventinger du selv har - om det er "greit nok" med lakkstift, tut og kjør, for all del. Men bra blir det ikke. og ja, det enkle rådet er å riste på denne greia og ha relativt LITE lakk på penselen, gjerne også en stø hånd, men igjen: bra blir det ikke. Har du kanhende fått både fargestift og klarlakk, ja da blir det dobbelt så vanskelig. Og å polere ut forskjellene etterpå? Det er absolutt ingen amatørjobb. Poleringsmaskin er vanskelig å bruke, disse leireklumpene som mange sverger til, er greie nok til å fjerne SMÅ riper, men til det du beskriver? Nada. Skal du ha godt resultat, spander et par-tre tusenlapper og la proffesjonelle gjøre jobben. Et PS: få pris fra flere, det kan variere mye fra ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-03-01 17:02:45 +0100

Et PS: en grei måte å unngå riper og bulker på, er å bruke speilene som en yrkessjåffør, dvs flittig! Ikke minst i garasjen, stol aldri på parkeringsensorer og dess like, du har mye mer kontroll om du lærer deg å bruke speilene på rett måte. Det har mange av oss lært på den harde måten :-)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger