0

BMW 520 x-Drive stv 2012-2014 vs. VOLVO XC70 D3 2012-2014

spurt 2022-02-22 21:14:43 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei!

Vi tenker vi skal kjøpe oss ny bil siden vi har fått barn. Vi ønsker å ha 4x4 og god plass. Hvilken av disse to bilene ville du kjøpt? Jeg er litt overrasket at prisen er ganske lik. Vi har og mellomstor hund vi må ha med oss rundt forbi.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-02-22 22:14:54 +0100

Dette er to vidt forskjellige biler, der kjøremønster og personlige preferanser bør være det avgjørende. Ta en grundig titt, gjerne med prøvekjøring av begge, og ta det derfra. Ellers er nok en del av forklaringen på prisdannelsen her at vi snakker om bil med noen år på veien, dernest vil de respektive bilenes faktiske stand og kjørelengde påvirke. Skal man kunne si noe mer om prisdannelsen her, må man gå inn i en grundigere vurdering og se på et betydelig antall biler.

Det som gjelder generelt, er at XC70 har relativt høy bakkeklaring sammenlignet med 5-serie BMW. Det kan man like eller ikke like, i min verden er SUV mer motegreie enn fornuft for de fleste. Ja, man "sitter høyt", men dersom det er noe man ønsker, hvorfor ikke kjøpe en kassebil eller en lastebil? Bakkeklaringen har sin pris om man kjører langt og i relativt høye hastigheter, les det store utland. Det gjør også noe med måten bilen tar kurver på. Men for all del: bor man i Finnmark , gjerne på et sted der brøyting er noe som skjer hvert jubelår, eventuelt har en hytte og bare MÅ kjøre helt til døra på en vei der høy bakkeklaring er påkrevet, jolly fine! Glem bare aldri at en "SUV" aldri er påtenkt å være spesielt egnet der det ikke er vei i det hele tatt. Ja, Volvo er gode greier, ikke minst på grunn av setene, men gitt et vanlig kjøremønster uten spesielle forhold som gjør høy bakkeklaring fordelaktig, ville jeg gått for en vanlig V70 med firehjulstrekk isteden. Og nei, det er faktisk ikke "lettere" å stige ut og inn av en "SUV", det dreier seg om å bruke hue når man går ut og inn. Hadde nær sagt, for bikkja er det jo en fordel med en lavere bil! Selv på våre vanlige personbiler brukte vi en liten, nett trapp fra IKEA for å få vår ff.d 22 kilos hund ut og inn av "leiligheten" der bak i bilen for egen maskin! Han satte veldig stor pris på denne trappa, og det å løfte en hund som veier mer enn 4-5 kilo ut og inn av bilen - det liker IKKE hunden!

BMW sin 5-serie derimot er en kjøremaskin av rang, og jeg vil hevde at verken komfort eller for den sakens skyld, setene, står noe tilbake for Volvo. Forskjellen er imidlertid at BMW tenker mer i retning av Autobahn, en BMW vil altså være stivere,fastere i fisken på alle vis, der Volvo heller mer mot komfort og "Svensson" sitt kjøremønster. Volvo har også den øverste hånden ifht passiv og aktiv sikkerhet, men BMW har andre kvaliteter. Begge er forsåvidt greie å ha med å gjøre ifht service og reparasjoner, da tenker jeg på at det er problemfritt å benytte et uavhengig autorisert verksted til det aller meste. Husk bare å velge et verksted som gjør godt arbe', gjerne et dere kjenner fra før. Forøvrig gjelder det i begge tilfeller at verken BMW eller Volvo er rustfrie ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger