0

Klunkelyd, Audi A3 2016.

spurt 2022-02-16 17:57:27 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. Har en klunke/bankelyd som høres ut som kommer fra høyre side foran(passasjerside). I alle eksempler som jeg prøver å beskrive her, har alle samme volum på klunkelydene. Og det er ganske kraftig klunk, de høres med både vifte, og radio med greit volum. Høres best under sakte kjøring på både ruglete vei og ujevn asfalt. Ikke mye ujevnheter som skal til for å fremprovosere lyden. Spesielt ved sving, men også rett frem på ruglete p-plass. Etter å ha kjørt og feilsøkt i en times tid og hørt lyden nesten uansett hvordan jeg kjører på en parkeringsplass, så er det akkurat som lyden blir mer sjelden å finne igjen etter en stund. Kjører jeg ut fra garasjen dagen etter, så er det i gang igjen. Kan kjøre rundt i sirkel med nesten fult rattutslag i 5km/t og da høres klunk, klunk, klunk helt til jeg stopper. Samme skjer av og til hvis jeg tar 360 i en rundkjøring. Også på fin asfalt. Dreier jeg rattet mot høyre i 5 km/t eller enda saktere og bremser hardt, så høres klunk, klunk når bilen stopper. Fikk også til 3 klunk etter hverandre i det bilen stoppet ved samme manøver?? Når jeg kjører over et lite snødekt testhull i veien med først passasjersiden av bilen, så klunker det når bakhjulet treffer hullet. Forhjulet er da stille, noe som da gjør det hele enda mer komplekst. Når jeg kjører med førersiden i hullet, så er det forhjulet som lager klunk. Det skjedde sikkert 5 ganger hver side akkurat likt hver gang helt til det ble stille. Høres ut som lyden kommer fra passasjersiden foran uansett, kanskje under bilen muligens, men vrient å avdekke. Skal teste ut det mer, se om det er samme mønster. Klunkelydene kommer også av og til hvis jeg kjører sakte rett frem over en parkeringsplass der det er litt ujevnt underlag. Og av og til hvis jeg kjører med litt hastighet over normalen over en fartshump. Også av og til hvis jeg feks kjører på vei i 60 km/t og bilen treffer et søkk i veibanen slik at bilen først går ned og så opp igjen med fronten, da kommer også samme lyd. Møller har skiftet fjærbeinslager begge sider uten at det hjalp, og de har ingen andre forslag etter å ha hatt bilen på bukk 2 ganger og prøvekjørt bilen 3 ganger. Tekniker fra Møller mener det kommer fra passasjerside foran. Noen med lignende utfordringer eller erfaringer her?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-02-17 13:42:52 +0100

Tja klunkelyd kan komme fra felg som ikke er ordentlig festet, stab stag foring, stab stag bærekule, bærekuler øvre eller nedre og også fra fjær og fjærebeins lager samt fra foringer som har sluppet i gummien. Det skal uansett være mulig å fremprovosere lyden ved å bevege på diverse deler i opphenget. Uansett så er lyd en lumsk ting å lokalisere da jeg på en bil jeg hadde trodde det var venstre forhjulslager som var slitent men til sist viste det seg at lyden kom fra høyre bakhjuls lager. Lyd forplantninger i karroseriet gjør at lyd lett missopfattes og da aller helst hvor det kommer fra så neste gang må verksted se over det meste og rett og slett sjekke nærmere. Jeg bruker chassis mikrofoner som jeg fester under bilen så tar jeg en prøvetur og bruker en motaker inni bilen der jeg skjekker hver mikrofon. Dette er nok ikke noe alle verksteder har dette utstyret men noen har det så spør de om de kan gjøre denne testen.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger