0

Hvordan fjerne garasjestøv

spurt 2022-02-11 19:43:05 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, Jeg har min bil stående i fellesgarasje, og jeg merker at bare etter noen dager ståend i ro i garasjen så er bilen dekket av et lag støv. Er det bare å dra over bilen med en mikrofiberklut for å fjerne støvet?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-02-11 20:31:09 +0100

updated 2022-02-11 20:44:03 +0100

Anbefaler vel helst å spyle det av med en vannslange da man jo ikke helt vet hva støvet er og kan lage riper. Er bilen 20 år gammel så ja ta sjansen men er det en splitter ny bil så tenk deg om.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-02-12 10:07:46 +0100

Ja, som Kamerat Wizard sier, vann er tingen, og ha hele tiden dette med lakk og riper i bakhodet. Du sier ikke noe om omgivelsene, men f.ex betong er en suveren kilde til støv, uansett om det skulle være forsøkt beskyet med betongprimer eller annet godstoff. Likeledes vil bilene som parkeres i et slikt fellesanlegg uvegerlig trekke med seg søle, snafs - alt mulig inn i fellesanlegget, dette tørker, dette medører også støv. Og hva er så støv? Jo...uansett kilde, uansett årsak, snakekr vi om mer eller mindre ørsmå partiker. Og ørsmå partikler - det er pr defisjon et utmerket slipemiddel - uansett hvor harde enkeltpartiklene måtte være - så regn med at de er hardere enn lakken din! Og bare så det er sagt: selv myke partiker vil ripe lakken på bilen din bare de blir gnidd mot lakken din med tilstrekkelig energi - underforstått hardt nok!

Dette er det du skal ha i bakhodet hver gang du vasker bilen din - eller for den sakens skyld - tenker tanken på å bruke de tørre støvkluten på en hvilken som helst blank flate! Om det er mikrofiber eller whatever, tørre kluter er skikkelig patento for å lage riper, om du da ikke har et tilnærmet støvfritt utgangspunkt. Det har vi sjelden, greit nok, derved blir det uvegerlig riper over tid uansett, men det vi gjør ved å bruke vann og bruke hue, er å forsinke denne prosessen så mye vi kan! Verre er det ikke! Og vil du ta litt ekstra vare på bilen din, tenk tanken på en presenning! Lett å legge på, og moderne presenninger er laget i syntetiske materier som ikke veier stort, ikke tar rare plassen. I hine dage, når jeg bodde et sted der det var en sementfabrikk i nabolaget, var presenning eneste saligjørende der bilen min sto ute på parkeringa midt i byen året rundt. Sånn var det engang - før parkeringsplasser i det offentlige rom ble en inntektskilde for kommune-Norge!

En helt annen ting - et apropos til dette med støv og tørre kluter: om du ser etter i kolonialen neste gang, vil du kanhende oppdage en hylle der det ligger BRILLEKLUTER! Ikke kluter i ordets egentlige forstand, men noe ala engangslommetørklær i papir! Mange feite ord og flott reklame utenpå, og selv jeg - som burde ha visst bedre - kjøpte en sånn liten papp-boks på tilbud! Gjett om dritten klarte å lage heftige riper og ødelegge mine dyre brilleglass da! Med trykk på "dyre", moderne briller er basert på lag på lag med svært hard plast, med minst et sjikt spesialherdet ditt og datt ytterst! Men dette f.... papiret hadde åpenbart hardere partikler i seg! Det var det vi kaller "hardt" papir alright, men jeg stolte altså på reklamen! Aldri mer! Uansett om du skal polere bien din, tv-skjermen, brillene: papir er nei og atter nei og atter atter nei! Ja, det finnes mykt papir, men papir er IKKE egnet for flater man ønsker å holde mest mulig ripefrie! Sammensatte materialer finnes, der man setter sammen flere materialer, herunder ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger