0

Svarer tidl svar

spurt 2022-02-05 12:34:06 +0200

anonym bruker

Anonym

Får ikke logget inn eller registrert meg. Men Takk for svar. Det er en disel. Ja har åpnet panseret men klarte ikke å se noe. Skal ta bilen opp på løftebukk i kveld å se nermere etter, klarer jeg ikke å se noe så blir det vell verksted. Kan høres som om den ikke går på alle syl men med en gang jeg rører på gassen blir det bra. Også når jeg kjører kommer det av og til. Men er verst når jeg slipper clutch å begynner å kjøre. Risting å lyden av noe lignende som om det nesten skulle vært frieksos.. bilen ef velholdt og pen, servicer fulgt osv..

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-02-05 13:37:16 +0200

Diesel er flotte greier, vi som er medlemmer i dieselklubben klapper i hendene! Nå fikk du jo et svært godt tips til fra vår gode venn Wizard, om motorrommet IKKE er fullt av snø ville jeg tatt med tipsene her og tatt et ord med et verksted....ta eventuelt med deg en utskrift. Ellers er dette med EKsOSEN og LYDEN AV FRIEKSOS - da snakker vi skikkelig DRØNN med en diesel - nok en mulighet: har du kanhende kjørt over en frossen snøskavl når du kjørte bilen ut av snøfonna eller noe annet festlig? Et skadet eksosanlegg kan også gi mange festlige lyder, synd du ikke kan sende oss et lydopptak her! Men greit nok - din beste venn i nøden vil sannsynligvis være et verksted, det er ikke riktig alt som er like greit å gjøre selv. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-02-05 14:43:19 +0200

Motorens elektronikk må gjøre omfattende inngrep for å holde det gående på fks 3 sylindere og det skaper lyd i seg selv. Men jo hvis du har skadet eksosen så gir det lyd men som en diesel motor med turbo og katalysator/partikkelfilter så er det overaskende hvor mye støyen er dempet slik at om bakre potte mangler så ville man knapt registrert det lydmessig. Absolutt lurt å få bilen på en løft for å se etter mekaniske skader på eksos etc og at ikke luftinntaket er blokkert med snø eller is. Har du samtidig tillgang på en OBD 2 feilkode avleser så ta gjerne en avlesning.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-02-05 21:09:41 +0200

Ja, som Kamerat Wizard sier, det er overaskende hvor mye diverse "duppeditter" demper! Men det høres likevel godt - og som jeg sier - under gitte omstendigheter blir det et skikkelig DRØNN! Det er sånn at jo lenger frem eksosanlegget knekker tvert av - sånt kan skje - jo mer DRØNN blir det. En vnalig årsak til at et eksosrør knekker tvert av, er mekanisk påvirkning. Ingenting er som en skikkelig ka-dunk for å knekke en litt dårlig eller rusten sveis, eller for den sakens skyld, et eksosrør på en bil som har kjørt noen hundre tusen.

Det kan jeg alt om: jeg har hatt slike opplevelser med både benzinere og dieselbiler, på benzineren var det fremre grenrøret tynt som papir, gutta på merkeverkstedet hadde aldri sett maken når de fikk se det demonterte røret. Det knakk selvfølgelig tvert av på en tur-retur Norge på tvers, gjett om lysa kom på langs sørlandske når jeg dundra forbi utpå natta en gang! Senere hadde jeg en sugeidesel, en godt tilårskommen bil som hadde rulla 300.000 når jeg kjøpte den. Grei bil, men eksoanlegget knakk altså tvert av - røret ut fra den fremste potta var alt som var igjen liksom - 10-20 cm med rør etter grenrøret demper ikke stort. Som sagt: DRØNN!

At det kan skje mye rart når man kjører over snøkanter som har frosset til? Gjett om! Og er eksosanlegget bare slått skjevt, eventuelt et feste eller to som er slått i støkker, ja da gir det mye festlig lyd om det dunker inn under bilen, og det kan i noen grad være turtallsavhengig, grenrøret henger jo liksom fast i motoren - som sagt - kan være flere ting! Men fatt mot, problemer er til for å løses, det vil helst gå bra! Og med Ford har du iallefall en grei bil ifht verkstedstjenester!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger