0

Om denne finnes

spurt 2022-02-01 21:07:46 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Jeg lurer på om denne elbilen finnes: 1. 50 mils rekkevidde 2. Hengerkrok 3. størrelse med Golf/Mazda 3 4. Max 350000 Mvh Roger Olsen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-02-02 11:34:57 +0100

Nå sier du ikke noe om hvilke krav du stiller til det være seg hengerfestet eller maks tillatt hengervekt...du kan f.ex få bla Nisseleif med en enkel hengerkrok for å bruke et sykkelstativ. Men skal du ha et hengerfeste i ordets egentlige forstand, da blir det straks litt verre! Du finner en forsåvidt grei, om enn ikke helt oppdatert oversikt HER: https://www.tysse.no/blogg/elbil/hvil...

Uten å grave i prislistene for de respektive bilene her, punkt 4 på ønskelista - altså en pris på 350.000 max - terminerer ganske så effektivt både punkt 1 og 2. Ja, det finnes elbiler til rundt de 300 med hengerfeste, men da snakker vi om et hengerfeste som knapt nok kan benyttes til å trekke en tilhenger med nyttelast som motsvarer et fullastet anleggstrillebår, eller for den sakens skyld, omtrent den nyttelasta du kan pushe inn i bilen med kun fører. Sånn er det bare, i tillegg raser rekkevidden nedover i det øyeblikk du hekter på en tilhenger. Sånn er det bare, elbil innebærer flere kompromisser, dette med å tilpasse seg en tilværelse med begrenset mulighet til å trekke henger er en av dem.

Mhp rekkevidde er det to ting å ta i betraktning her: Oppgitt rekkevidde og praktisk oppnåelig rekkevidde. Elbiler i den prisklassen du nevner, vil ha en oppgitt rekkevidde på si 3-400 km, give or take, men - det er et stort men: den oppgitte rekkevidden er optimistisk, i den forstand at man rett nok følger et normert testforløp, hadde nær sagt sola i ryggen og medvind, men der ute i den virkelige verden - spesielt her til lands - har vi litt mer variasjon i hverdagen: bakker opp og bakker i mente, relativt lave temperatur, ja vi har til og med vinter og snø på veien, alt med seg - og nei - du kan ikke akkurat ta med deg en reservekanne med strøm heller! I det hele tatt: før du løper og kjøper elbil, er det lurt å tenke grundig gjennom familiens behov og kjøremønster. Om du har mulighet til å innstallere en forskriftsmessig hjemmelader og ellers stort sett kjører innafor en radius på litt mindre enn halve rekkevidden, da kan du ha mye glede av en elbil. Nei, gratis er det ikke, med verditap og hele pakka vil det koste deg omtrent like mye gjennom eiertiden som en grei, passe stor konvensjonell bil. Det er et par jokere her, den ene er batteripakkas levetid, den andre er verdifallet - som jo har en viss sammenheng med en ikke ubetydelig skepsis til batteripakkas levetid blant potensielle bruktbilkjøpere. Dette med levetid kan du forøvrig påvirke i stor grad selv, hos Teknisk Ukeblad finner du en knallgod artikkel fra en batternerd med Nissan Leaf!

Men sånn generelt: skal du kjøre lenger enn nevnte radius med elbil, møter du lynraskt livets harde realiteter, med en jungel av aktører som tilbyr lading (ikke spesielt mange ladestasjoner ennå, men du og du, så vanskelig det er å finne ut hva man egentlig betaler!), tildels stive priser ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-02-02 15:26:15 +0100

Ta en titt på Mercedesen EQA. Enkleste utgave +krok sprekker budsjett litt.. Bare litt. Og du klarer nesten 50 mil på sommeren. Har en slik, og har passert 49 mil. Jevn kjøring, ikke sinke på motorveien.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger