0

Bilens verdi etter kosmetisk utbedring

spurt 2022-01-28 11:51:15 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei.

Jeg lurer på om bilens verdi synker etter en kosmetisk utbedring, som er blitt utbedret.

Eksempel. Jeg har en bil som ble utsatt for en skade på høyre sjåførdør samt høyre forskjerm. skaden ble dekket i sin helhet av andre parts forsikring. Bilen er 6 år gammel. Bilen blir utbedret hos et profesjonell verksted.

Etter utbedringen så ser bilen hel OK ut. Men man kan også se at bilen er ny lakkert på de nevnte delene. Jeg synes utseendemessig så ser bilen annerledes nå. Bilen har vært utsatt for en skade og deretter utbedret. Hvor mye % er det naturlig å anta at bilen har falt i pris? Jeg vet også at man er pliktig til å informere neste eier om denne utbedringen.

Så mitt spørsmål er hvor mye er det naturlig å anta at en bil mister av sin verdi etter en kosmetisk utbedring. Hvis bilen hadde kostet f.eks 100000,- hva er ca prisen etter utbedringen?

På forhånd takk.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-01-28 12:45:25 +0200

Gitt det faktum at bilen allerede har rukket å bli 6 år, er det neppe snakk om verditap av betydning. Det største verdifallet ligger bak deg, om du finner ut at du vil bytte bil og selger den om det være seg to år eller 6 år, snakker vi i verste fall om noen tusenlapper. Avhengig av hvilken motor som sitter under panseret, dette er flere forhold som har betydning for salgsverdien av denne bilen, en av dem er etterspørselen etter akkurat denne bilen - den er etter min oppfatning en glemt perle, men som så ofte ellers, det er dessverre ikke så mange som har skjønt akkurat det. Det er mao ikke markedets mest populære bil i utgangspunktet. Ja, man kan gjerne mene at da vil det ikke akkurat være noen stor fordel med den fargeforskjellen du nevner, men noe kynisk sett, for en som har skjønt hvor god denne bilen faktisk er, vil dette ha mindre betydning. Bilens faktiske stand er mye viktigere, eksempelvis ville det for meg vært en skikkelig deal-breker om bilen ikke har fått verken understellsbehandling i Norge eller løpende etterbehandling. Da vil det med sikkerhet være begynnende rustdannelse både her og der, over et tidsrom på 2-4 år betyr det titusenlapper i verdifall. Og nei, det er faktisk ikke sant når Honda Norge hevder at "fabrikkbeskyttelsen" er god nok, det vil mange f.d Honda-eiere opp gjennom årene kunne bekrefte - den norske vinteren og det meget spesielle "vintervedlikeholdet" av veiene som får stålmarken til å rape av fryd, er dessverre en beinhard realitet som bokstavelig talt sparker beina unna den påstanden.

Mens en fagmesig utbedring av skade på en dør hhv en skjerm - antagelig er både døra og skjermen skiftet med nye deler - innebærer jo nettopp det: nye deler som holder lenger enn bilen, det er hipp hurra, og det bør du selvfølgelig gjøre en fremtidig kjøper oppmerksom på. Likeledes bør du seriøst vurdere understellsehandling av bilen din etter 6 år, det betyr uendelig mye mer for den prisen du kan oppnå ved et eventuelt salg. Ellers er jo dette en bil som bokstavelig talt er bombesikker rent mekanisk sett, gitt et normalt godt vedlikeholdsregime holder den båe 10 og 16 år til uten nevneverdige problemer. Ellers ville jeg ropt hipp hurra for at bilen i det hele tatt ble reparert, jeg vet om konkrete aktører i forsikrginsbransjen som med letthet hadde kondemnert bilen og gitt deg et skambud, si typisk 30-50.000 kroner, som "endelig erstatning". Ikke bare det, de ville sannsynlgivis også prøvd seg med "skylddeling" - spesielt om motparten tilfeldigvis skulle være forsikret i samme selskap som deg eller et heleiet datterselskap! Det du beskriver, er jo visserlig en skade i størrelsesorden 40.000 kroner eller mer når reparasjonen blir utført på forskriftsmessig måte ved et seriøst verksted.

Og nei - dette med "lik farge" er ekstremt vanskelig, spesielt med metallic lakk, tipper du har sølv metallic eller noe annet festlig! Men om det kan være en trøst, forskjellen vil bli mindre over tid ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger