0

Mister man bilen sin om man går personlig konkurs

spurt 2022-01-23 07:59:32 +0200

hei, håper dette er lov å spørre om dette her på bilforumet. Etter å ha lest litt rundt https://personligkonkurs.com/ osv. så ser det ut som å slå meg selv personlig konkurs er et fornuftig valg (trodde aldri jeg komt til å skrive det)... Men lurer på noe før jeg eventuelt gjør det. Bilen står i mitt navn, mister jeg den da, eller kan man flytte den over til noen andre feks først?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-01-23 11:41:59 +0200

Tja, har du vurdert å melde deg på Luksusfellen eller for sakens skyld, søke offentlig gjeldsordning? Mhp bilen, vil det i noen grad avhenge av hvor mye den er verdt, dernest av hvor aggressive kreditorene måtte være. Innkassobyråer er noe dritt, likeså Santander bare for å nevne noen, men aller verst er det offentlige....der er det ingen hemninger. Det som er dumt, er at en vederlagsfri overføring er noe som kan angripes, likeså må "de andre" ikke stå solidarisk ansvarlig ifht den gjelda som er knyttet til de mest aggressive kreditorene. Noe kynisk sett, et salg for en sum du kan forsvare til "noen", det være seg samboer, foreldre, bror, whatever, der overføringen er dokumenterbar, er en forholdsvis grei måte å ordne dette på. Pengene tar du ut i kontanter, i all din fortvilelse drekker du dem antagelig opp. Du kan også velge å ordne opp med den proforma kjøperen om dette er et proforma salg, men jeg tenker at om det er foreldre etc vil det objektivt sett være bedre om dere betrakter dette som et kjøp, der du disponerer bilen videre, og bruker pengene du har fått for den til å sørge for at du ikke pådrar deg ytterlige kritisk gjeld - f.ex kommunale avgifter. Bortsett fra at offentlige kreditorer gjennomgående kan være vanskelige ifht innkasso, vil det også sitte langt inne å ettergi noe som helst.

Når det gjelder andre kreditorer, er det altså enkelte som er verre enn andre, og ikke gir seg om det så smalt! Om du ikke melder deg på Luksusfellen, kan du lære en del av å se programmene, bla vil enkel forhandlingsteknikk kunne lette presset noe - f.ex få ned renten og få til realistiske nedbetalingsordninger. Men er det ovseleg mykje - da skal du iallefall være klar over en ting: du er ikke alene om å være i en slik situasjon, spesielt ikke i disse ulvetider. Jeg spår at strømsjokket kommer til å gi et skred av såvel privatpersoner som firmaer i samme situasjon. Dog: som regel løser det seg - men skaff deg oversikt - snakk med kreditorene - og ta det derfra. Dette med bilen er sannsynligvis den enkleste biten oppe i dette, men fortvil ikke, tell til 100 når du kjenner fortvilelsen boble, det er alltid håp! Personlig konkurs? Tja, det er jo heller ikke enkelt, men du har etter hva jeg forstår, satt deg litt inn i det. Et alternativ er altså offentlig gjeldsordning. Det siste kan vi, noe forenklet sett, kalle en mer "frivillig" gjeldsordning enn personlig konkurs. Omtrent det samme, hvilket alternativ som er den mest farbare veien for deg, vil du se underveis. For alt det måtte være verdt: jeg har selv hatt tunge tak underveis, bla som selvstendig næringsdrivende en periode i livet. Mye hardt arbe', det å ta en utdannelse og bli lønnsmottaker er en av de smarteste tingene jeg har gjort. Ja, mye hardt arbe' det ogs, men det dreier seg altså om å skaffe seg oversikt, vurdere latnerativene og sette seg mål ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-01-23 16:13:13 +0200

Ja du mister bilen da det er dine tilganger som blir vurdert. Har du en dyr bil så sier det jo nesten seg selv at du mister den. Her du et overbelånt hus så blir det også vurdert og solgt da du kan greie deg i en liten 1 roms leilighet også. Man skal aldri undervurdere inkassoselskaper så best er det å selge bilen og ta pengene i kontanter og grave dem ned der aldri noen finner de fks i en plastpose i utedassen. Flytte bilen blir for åpenlyst og da må gjerne kjøpet ha blitt foretatt av ektefellen slik at den ikke ryker med i boet da går du nok klar men ditt navn må ikke stå noensomhelst plass og du kan ikke være medlånetaker el.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-01-24 14:07:53 +0200

Jada, du mister bilen, og alt annet du eier, som er salgbart. Unntak for seng og klær. Og NB! det meste av din framtidige lønn blir også tatt fra deg i en periode på 5 til 10 år. Du får beholde et minimum til livets opphold. Du får beholde langt mindre enn en minstepensjon. Bensin til moro-kjøring kan du glemme. Og konserter og pub. Trolig må du spare et par mnd for å gå på kino ! Framtidige lånemuligheter blir begrenset. Forslag om detakelse i Luksusfellen er veldig bra. Å selge bilen er lurt, men bare hvis du nedbetaler på gjelden i en prioritert rekkefølge.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger