0

MÅ man ha firehjulstrekk?

spurt 2022-01-17 21:47:32 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg er stadig på leting etter den perfekte bilen når jeg etter hvert skal kjøpe min første egne bil. En av modellene jeg oftest sitter igjen med er tredjegenerasjons Ford Mondeo, gjerne 163-hesters-versjonen med skinnseter og masse utstyr. Men jeg legger merke til at ingen av disse har 4x4.

Jeg bor på landsbygda, 450 m over havet, i et område med tidvis mye snø. Vil det fungere med tohjulstrekk, og i så fall: er en Ford Mondeo 163 duratorq til 80 000 et godt valg?

https://www.finn.no/238172593

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-01-17 23:42:34 +0200

Nja, med gode dekk og piggkjetting på lur, skal det mye til for å stoppe en god bakhjulstrekker. Men såvidt jeg forstår, er Mondeo en bil som er levert med både bakhjulstrekk og forhjulstrekk avhengig av hvilken årsmodell vi snakker om - samt firehjulstrekk. Ja, man kommer forsåvidt stort sett frem med forhjulstrekk også, men kombinasjonen dyp snø og forhjulstrekk er dårlig karma. Der en bakhjulstrekker graver seg ned og skyver seg frem oppå snøen, vil en forhjulstrekker ha en lei tendens til å flyte oppå snøen. Om veiene blir brøyta før du skal ut å kjøre der du bor, jolly fine. Om du opplever at du ofte kjører på ubrøyta vei, ja da vil ikke forhjulstrekk være noe for deg. Men du er selv eksperten på eget kjøremønster og hvilke forhold som gjelder der du bor. Bakhjulstrekk duger, men be advised, her snakker vi en relativt moderne bil med moderat bakkeklaring! Det er altså ikke riktig samme fremkommeligheten som f.ex en eldre firkant-Lada med bakhjulstrekk! Omtrent samme bakkeklaring som en moderne "SUV", trenger jeg si mer? Når jeg gikk over fra Laddis til VW diesel med forhjulstrekk, fikk jeg en hel gullrekke med aha-opplevelser! Etterhvert lærte jeg meg jo begrensningene, jeg måtte tilpasse meg litt og slutte å tro at jeg bare kunne pælme rett gjennom høye brøytekanter og sånt!

Nå har jeg fremdeles VW, men med firehjulstrekk. Bakgrunnen for å velge firehjulstrekk er at jeg som deg, bor på landet, og mens jeg ennå var i arbe' måtte jeg ut til alle døgnets forunderligste tider. Rett nok er det milde vintre her hvor jeg bor, men når det først kommer snø, ja da skal man ha takk! Sporadisk er det også skikkelig heftig vintervær over en uke eller tre. En underkommunisert ting med firehjulstrekk, er at det gir deg vesentlig bedre stabilitet året rundt, uansett føreforhold, uansett veidekke, uansett hastighet. En forutsetning for dette er at du har LITT trekk-kraft på bakhjula hele tiden, med Haldex innebærer det fra Haldex 5 and on. Hvordan Ford sitt firehjulstrekk fungerer, er jeg usikker på, men vår gode venn Vizard er ekspert på Ford og kommer sikkert til å trigge på spørsmålet ditt i morgen tidlig.

Når det gjelder fremkommelighet, er dette egentlig bare en ekstra bonus som følger med. Med firehjulstrekk skal det svært mye og svært dyp snø til for å stoppe deg. Men er det ekstremt glatt - si underkjølt regn - da er det likevel kjet å ha kjettinger i bakhånd. man vil jo gjerne stoppe, må vite, og firehjulstrekk hjelper ikke akkurat på den biten!

The Bottom Line er at jo, Ford Mondeo er en feiende flott bil, du får også som regel attpå til mye god bil for pengene, av en eller annen grunn synes det som om verdifallet er noe høyere enn for sammenlignbare biler. Ankepunktet mot en bilen du har tittet på, er altså dette med forhjulstrekk. Men greit nok - det kan fungere - på normalt godt grøyta vei. Du bør også kjøre med en viss ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-01-18 09:33:59 +0200

Hm tror nok Mondeo var forhjulstrekk der Mk1 som kom i 1993 også kunne fåes med 4 hjuls trekk. Ellers må vi helt til 2015 før Ford igjen innførte 4 hjuls trekk. Duratorque motorene i gen 3 altså Mk3 hadde en spareversjon på 88 hk samt en 116 hk og en 131 hk 2,0 men det kom også en 2,2 liter med 155 hk. Bilen i linken din er en 4 generasjon Mondeo og blir kalt Mk4 den kom i 2007 og gikk fram til 2014 med en midtlivs oppdatering i 2011., den du ser på er en pre facelift da Fordforandret noe på grillen og momterte diode kjørelys over tåkelysene. Ellers så er nok Mondeo jevnt over grei på vinterføre men for deg så hadde det kanskje vært best med 4 hjuls trekk men da må du til 5 generasjon eller Mk5 Mondeo og prisen blir jo endel høyere men kan nok være verdt det for deg i ditt tilfelle.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger