0

BMW X2 Hybrid med vaierstyrt automatkasse

spurt 2022-01-17 10:39:44 +0100

updated 2022-01-17 10:41:41 +0100

Hei,

I april 2021 gikk vi til anskaffelse av en ny BMW X2 xdrive25e. Denne er levert med vaierstyrt gearkasse, ikke elektronisk som vi hadde forventet. Vi er av den oppfatning at dette må høre fortiden til og ikke i en 2021 modell.

Vi opplever at når bilen går på tomgang, gearet står i P og vi åpner og lukker førerdøren, kan vi skifte gear til D eller R, men bilen reagerer ikke.

Står vi da i en bakke ruller bilen enten forover eller bakover. Det viser seg at den ikke er Ready. For å kunne kjøre og alt skal virke normalt, må vi stoppe motoren og starte den på ny.

Det er utrolig at software ikke spiller på lag med gearkassen, som nok er tatt i bruk for å få ned prisen på bilen.

Er den ikke Ready burde det ikke være mulig å skifte gear. Det gjør at bilen er trafikkfarlig og umulig å låne bort til andre.

Vi kan gjerne fortelle til dem som låner bilen til at motoren må stoppes og startes hver gang man stanser bilen. Hva da om de glemmer dette, og tror at den fungerer som alle andre biler, og skade skjer på annen manns eiendom eller myke trafikkanter? Vi tror ikke hverken Politiet eller forsikringsselskapet vårt har forståelse for at vi har en bil med så alvorlig feil. Forsikringsselskapet vil neppe vil dekke noe av eventuell skade.

Veldig synd at vi ikke ble opplyst om dette da vi var og så bilen, noe som burde være obligatorisk. Da hadde vi nok valgt en annen bil.

Vi synes også det er veldig rart at feilene eller manglene vi har påpekt, virker å være ukjent for personalet til forhandleren i Bergen.

Hadde vært fint om vi kunne få tilbakemelding om deres har erfaring med- eller synspunkter på dette?

Med hilsen Torbjørn Sørensen Lerkerinden 109 5099 Bergen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-01-17 13:08:45 +0100

Tanken er nok fra Bmw sin side at bilen går ut av drive eller revers hvis man åpner førerdøren og har nok tenkt at det er en sikkerhetsfunksjon som det jo vil være hvis du ville stige ut av bilen uten å sette den i park. Hvis Bmw ingeniørene da ikke har tatt alle hensyn så kan det sikkert for noen oppleves som unødvendig og irriterende men hensikten er grei da vi jo vet hva som skjer med en automat bil som står i drive og vi kjapt går ut av bilen jo nettopp bilen fortsetter fremover uten sjøfør som jo heller ikke er særlig bra for myke traffikanter på dens vei uten fører. Torbjørn må nok finne ut om det er slik det er ment at denne funksjonen skal ha og skal den ikke det så er det jo tydelig en feil med din bil.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Hei, Gearet settes ikke automatisk i P i vår bil når vi åpner førerdøren. Den kan f,eks, bli værende i D, og det er jo veldig farlig dersom vi glemmer å ta på parkeringsbremnsen. Er automatkassen elektronisk styrt settes gearet i P når førerdøren åpner. Vi må gjøre dette manuelt,

Torbjørn Sørensen gravatarbildeTorbjørn Sørensen ( 2022-01-17 14:12:50 +0100 )rediger
0

besvart 2022-01-17 17:22:16 +0100

Vel ok da er jeg med men som sagt du har ingen drivning når du har åpnet førerdør så det kan være slik det er konfigurert. Jeg kan ikke engang gi deg et ordelåntlig svar her men vi får jo håpe at Bmw Norge kan gi et svar her og spør du meg så er det riktig smart at drivning opphører når førerdør åpnes men at den ikke automatisk legger seg i park kan jeg nok ikke svare på men blott at drivning opphører er ganske genialt og kan nok averge mange uhell. Det er mine tanker men som sagt ta det til Bmw og snakket du med rett mann der så er jeg sikker på at du får svar. Ps: Jeg skulle kjøre min Land Rover inn i garasjen og uten å tenke på det så åpnet jeg døren og steg ut men bilen var i drive og da jeg ikke rakk å trå på brems så skadet jeg både den ene port hengselelens glide system samt litt på førerdøren min så ja sånn kan det gå, hadde bilen opphørt drivningen når jeg åpnet døren så hadde dette ikke skjedd og hadde sluppet 2 timers jobb med garasje skinnen og det med å stå i skammekroken med skader på bilen.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-01-17 18:34:45 +0100

Bytt til Mercedes. Der går parkeringsbremsen automatisk på når førerdøren åpnes. Var litt overraskende første gang jeg skulle gløtte på døra for å se om avstanden til den hvite stripa mellom P-plassene var ok 🤣 Forøvrig er wirestyring helt greit. Hadde det på rattkjelken da jeg var liten gutt. Fungerte alltid !

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger