0

Adaptiv cruisecontrol tåler ikke sollys

spurt 2022-01-17 09:45:16 +0100

anonym bruker

Anonym

Kjøpte en BMW X1 25e 2021mod. november 2020. Merket fort at den adaptive cruisecontrollen sluttet å virke når sollyset kom rett mot. Det var også vanskelig å få koblet den inn igjen før jeg hadde stoppet bilen. På BMW verkstedet sa de at dette var et kjent problem. Denne bilmodellen hadde nemlig et fotobasert system og ikke radarbasert. Kan virkelig BMW levere biler der cruisecontrollen ikke tåler sollys????

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-01-17 13:24:31 +0100

Tja Bmw har jo fått godkjent systemet sitt men har kanskje ikke vært testet ut i ekstreme lave solhøyder men hvem vet. Vi vet jo også at adaptiv cruise kontroll også settes ut av spill i dårlig sikt som snøvær og kraftig regnvær og det er ikke bare Bmw som opplever det men også mange andre bilmerker. Det er nok vanskelig og sikkert dyrt å produsere systemer som er 100% bombesikre mot alle forhold naturen kan utsette oss og bilen for. Systemet er ikke så mange år gammelt men det forbedres trolig hele tiden så om noen år kan det kanskje være at systemet blir helt eller nesten helt feilfritt.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-01-17 14:08:38 +0100

Tja, når Tesla kan designe et nødbremsystem som åpenbart ikke fungerer i en hel rekke sammenhenger, hvorfor skal ikke BMW kunne gjør det samme? Det er menneskelig å feile, men det er overveiende sannsynlig at BMW kommer til å se nærmere på dette om du sørger for å gi et innsipill om de problemer som følger med det som for meg fremstår som et alvorlig sikkerhetskritisk problem. Hva som måtte være motivet for at man velger en form for optisk sensor her, ja det vet bare BMW. Kanhende man ønsker å forenkle systemet gjennom å redusere antallet sensorer og har tatt en shortcut man ikkeburde tatt. Hell i uhellet, du fanget opp dette før det inntraff en alvorlig ulykke, sørg for å flagge dette til BMW, her bør man ta grep!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-01-17 17:41:24 +0100

updated 2022-01-17 17:43:33 +0100

Yepp TS bør legge dette frem for Bmw men husk at de som har radar basert system så er det kanskje enda mere ustabilt så det er kanskje Bmw som nettopp har tatt tak i dette og leverer faktisk enda sikrere systemet her men at det i et spesiellt forhold med solhøyde fremdeles kan være en utfordring men måtte man alltid produsere et system som var sikkert som banken og uten huller så hadde vi nok fremdeles kjørt rundt i biler slik de var på 70 tallet da ingen ville tatt sjansen på å produsere det. Verden går fremover men husk at hverken Abs eller Antisladd vil forhindre deg fra å kjøre i grøften hvis du kommer i for stor fart inn i en sving da det er naturens g krefter som overtar kontrollen av bilen og uansett hvor mange datamaskiner du setter i bilen med ohorvelig regnekraft så vil bilen følge tangentens rettning og havne lukt på skauen.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger