0

Kaskoforsikring - hvem gjelder denne egentlig?

spurt 2022-01-01 15:07:39 +0100

anonym bruker

Anonym

I forbindelse med skifte av forsikringsselskap tok jeg meg tid til å lese gjennom en del av vilkårene, og fikk allerede i starten fullstendig bakoversveis ! Under hvem forsikringen gjelder for står det: «Kaskoforsikringen gjelde for deg, og pantehaver eller andre som har eierinteresse i elbilen». Nå regner jeg med at ved at vi har felleseie at min kone dekkes av kasko. MEN: hva når mine barn fra tid til annen er hjemme og låner bilen? Har jeg da kun ansvarsforsikring på denne? Hva med annet utlån av bilen? Jeg har i alle år følt meg trygg på at kasko var kasko uansett bruker av bilen, så lenge du ikke driver utleie eller aktivt utlån. Men - er det ikke slik? Blant forsikringsselskapene finner jeg den ene kaskoen bedre enn den andre ift vilkår- felles for alle er de har en ting felles: de dekker ikke andre enn deg selv og evt andre som har eierinteresse/økonomisk interesse i bilen. Hvem gjelder egentlig kaskoforsikringen for?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-01-01 20:22:30 +0100

Slik du refererer forholdet, ville jeg anta at du refererer til hvem som er ERSTATNINGSBERETTIGET her....ikke hvem og hva som er DEKNINGSBERETTIGET! Det er så enkelt som at kaskodekning dekker ditt og datt - som regel vognskade, bagasje etc etc - i tillegg har du passasjerulykke, ansvarsforsikring og så videre- Det er det som er DEKNINGSBERETTIGET. Med begrepet "erstatningsberettiget" tenker jeg på hvem som har krav på å få utbetalt erstatningen, det er i store trekk det du beskriver - om du smadrer bilen og eventuelt lån ikke er innfridd, ja da har långiver - panthaver - krav på del av erstatningen stor begrenset oppad til restlånet eller pantets størrelse - avhengig av lånekontrakten. Om du dør på deg - ja da trer din hulde viv inn i ditt sted. Verre er det ikke.

Når det gjelder barn og kreti og pleti du måtte låne bort bilen til, avhegner det av hvilke premisser du har avtalt når du tegnet forsikringen. Et vanlig kriterium er "ikke førere under 25 år", om barna dine skulle være under 25 og smadrer bilen på en slik måte at de er ansvarlige - si kjører i grøfta eller kjører bånn gass inn i en rundkjøring og driter i de som måtte befinne seg i rundkjøringen fra før, ja da er det dårlig karma - det gir definitivt det som kalles "avkorting" i erstatningen!

Nå ser jeg at du grubler veeeeeeeeeeeeeeeldig over en rekke ting, i ditt sted ville jeg ringt til selskapet og bedt om en samtale, det være seg på telefon eller med en kunderådgiver ved et kontor i rimelig nærhet, og stilt alle de spørsmålene du måtte ha! Skriv gjerne opp en strukturert liste over det du underes over på forhånd og noter svarere! Og nei, det er ikke dumme spørsmål, bare utilestrekkelige svar! Dette med forsikringsvilkår er på ingen måte enkel materie, du skal ha lang erfaring i å lese slike ting for å forstå halvparten!

Ellers vil jeg på det varmeste anbefale å tegne medlemskap uten veihjelp i NAF (om du ikke er medlem fra før) , da har du tilgang til såvel generell rådgivning som juridisk rådgivning hos NAF, subisidært ved en av mange advokater med relevant spisskompetanse over det ganske land! Det er nå engang sånn at om uhellet skulle være ute, ja har "ditt" selskap en lei tendens til å forvandle seg fra din beste samarbeidspartner til en svært så aktiv motpart - spesielt om den idoten som vrenger over i din kjørebane har sine forsikringer i samme selskap som deg - stikkord "skylddeling"!

The Bottom Line er at du fortjener ros og skryt for at du bruker tid på å sette seg inn i forsikrignsvilkårene før ulykken er ute! Lykke til videre!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger