0

Bakkeklaring og fartsdumper

spurt 2021-12-27 06:45:43 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny Christensen. Vi har bestilt ny bil som skal leveres i april. Den har oppgitt bakkeklaring 125 mm. Fartsdumpene ned mot boligområdet er litt markerte og kortere enn bilens akselavstand. Er der noen standard for hvor høye fartsdumper kan være? Vi er litt bekymret for å ta nedi med batteripakka. Takker på forhånd for hjelpen, med hilsen Geir Evensen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-12-27 14:37:24 +0100

Tja, bakkeklaringa du oppgir, fremstår for meg som relativt vanlig på en personbil. For alle praktiske hensyn: om man trenger mer bakkeklaring enn dette, da bor man i Finmark, gjerne på et sted der det sjelden brøytes - subisiært har man en krøttersti frem til hytta eller noe annet festlig i samme sjangeren! Jeg bestilte rett nok selv 2 cm ekstra bakkeklaring og kommer derved opp i 145 mm, men bank i bordet - det har vært nok - til og med på skogsveier i russisk Karelia!

Men - dette med FARTSHUMPER er selvfølgelig a complete different matter! Av og til kan man fristes til å tenke at de som anlegger denne sorten "tiltak", har en avtale om provisjon fra verkstedene i nærområdet! Ja, at man skraper nedi av og til, er jo forsåvidt forståelig, en bil har jo fjærer, må vite, og gynger opp....og ned....kadunk sier det da! Men som vi alle har erfart, noen ganger er det såvidt vi snegler oss over disse "tiltakene" - likevel sier det "kadunk" eller skraper! Og ja, om dette skjer hver gang man kjører over samme humpen, ja da kan man ofte ha rett, når man mistenker at fartshumpen ikke er helt som den skulle ha vært! Og som du eri nne på, det finens standarder og regler og ditt og datt for dette! Det fant bla en pensjonert ingeniør i Stavanger ut for noen år siden, han sprang rundt med tommestokk og ble det reneste marerittet for Kommunen! Han burde hatt medalje, det ble visstnok bedre! Men det var altså sjokkerende høy andel fartshumper som ikke var som du burde ha vært! Ære være fartsdempende tiltak, de kan være på sin plass, men det bør ikke våre sånn at man får sjokk og brokk hver gang man passerer dem!

HER finner du veivesenets "gullstandard: https://vegvesen.brage.unit.no/vegves...V1282006_2014.pdf

Og her finner du en rett nok gammel, men interessant artikkel over temaet: https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/d4...

The Bottom Line er at her bør man klage om man mener at tingenes tilstand ikke er tilfredstillende, det er bare sånn kommunen kan bli bedre, og vi vil jo helst tro at man vil gjøre en best mulig jobb! Men ta gjerne frem tommestokken og repeterer grunnleggende trigonometri, sånn at du kan underbygge klagen med konkrete momenter som tilsier at man bør høvle litt! Her hvor jeg bor, anla man en gang i tiden en ny sånn hump og "glemte" å både skilte og høvle den, det endte med knall og fall og støtdempere som slo opp gjennom tårenene foran for et par støkker - og påfølgende klagestorm - gjett om kommunen fikk fart på seg for å høvle ned opptil flere desimetel! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-12-27 15:52:17 +0100

En kommune jeg bodde i tidligere fikk laget fartsdumper i hovedgata gjennom sentrum. Det var 40 sone, og alt for få brød seg om det. Dumper var på sin plass, men dessverre ble de litt for høye i forhold til lengden. Det gikk utover en del spoilere og bunnpanner. Erstatningskrav rant inn.. Løsningen ble at underskilt til trekantskiltet med humper ble byttet fra fartsdumper til humpete veg. Da var kommunen juridisk sett uskyldig. Fartsdumper ble slipt ned noen mnd senere, og nå er de borte. Hovedåra er lagt om.

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Takk for at du delte denne med oss! Hvorfor blir vi ikke forundret...begrepet "ansvarsfraskrivelse" står helt klart på lista over "prioriterte mål" for enkelte kommuner der ute :-)

Norulf gravatarbildeNorulf ( 2021-12-27 21:51:30 +0100 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger