0

Girkasse bil problem

spurt 2021-12-23 22:16:37 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, Kjøpte en Ford S Max 2012 modell fra forhandler for 5 mnd siden.. i annonsen så er girkasse nylig skiftet hos eier. Alltså skiftet i Mai 2021… Problemet er at Girkassen har røket nettopp. Vi ble sjokket da denne burde vare mye lengre? itillegg så er det Ford veksted som har skiftet denne da tideligere eier fant frem kvittering fra dette og ble videre sendt der vi kjøpte bilen( Premium Auto…. Burde Ford og fikse dette kostandsfritt garanti?? Bilforhandler snakket med Ford og dette ville de rette opp i. men plutselig nylig snakket de om en egenavdel på 15.000kr som vi synes blir helt feil da det er Ford som har gjort feil. Men de snakker om de ikke kan bruke samme girkasse? vi skjønner ikke helt.. noen tips?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-12-24 12:11:45 +0200

updated 2021-12-25 10:01:34 +0200

Du har helt sikkert en powershift automat Dct 450 som er kroniske ang feil og levetid da konstruksjone er for svak i clutchen og plast biter knuses som til slutt følger med oljen og det blir bom stopp. Getrag altså produsenten av kassen gjorde en general tabbe da dempe fjærene i clutchen ligger i stabeliserende plast linere som over tid kvernes opp og forårsaker problem med driften av kassen. Hadde Getrag isteden brukt fks stål eller bronze istedenfor plast hadde både levetid og driftsikkerheten vært helt anderledes. I 2015 ble kassen oppdatert slik at svinghjulet istedenfor tar opp kraft ved akselrasjon og jevner ut gangen som en diesel motor har. Du må nesten se hva Ford har gjort her om de har levert kassen og montert den så er det jo en soleklar garanti sak men har en levert kasse og en annen har gjort jobben så er det straks mere komplisert. Her må du nok selv gjøre grundig reaserch for å finne ut av hva som har skjedd og eventuellt hva garanti dekker. Hvis du får egenandel så er det trolig inn og utmontering som du får regning på hvis det koster 15000 kr da kassen koster ca 45000 kr overhalt fra Ford. Har alt kjeitet seg til så er likevel 15000 kr i egenandel en veldig billig reprasjon så er det det alternativet du har så si ja takk men for all del gjør alt du kan for å finne ut av garantiforholdet her.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger